Coca-Cola открива нов развоен център за информационни технологии в София.

...
Coca-Cola открива нов развоен център за информационни технологии в София.
Коментари Харесай

Coca-Cola открива ИТ развоен център в София. Набират хора


Coca-Cola открива нов развоен център за осведомителни технологии в София. Целта му е да дава високоефективни бизнес решения за Coca-Cola на световно равнище със мощен фокус върху Европа, Близкия Изток и Африка. Основните сфери на активност ще бъдат софтуерни решения за систематичен разбор и създаване на стратегии, разбор на данни, мобилни приложения, образования, роботика, инфраструктурна и осведомителна сигурност, както и софтуерни решения за маркетингови, финансови и механически функционалности на компанията. Звеното е част от международната конструкция за осведомителни технологии на Coca-Cola, която сплотява 5 развойни центъра в Съединени американски щати, Мексико, Индия, Сингапур и Япония.

Центърът за развиване в София, който компанията открива, ще бъде вторият по величина, размер на предоставяните услуги и брой чиновници в границите на тази световна мрежа.

Тази стратегическа стъпка потвърждава задачата на компанията да продължи с устойчивите си вложения в България, допринасяйки за икономическото развиване на страната.

„ Щастлив съм, че София е определена за основаването на Регионален ИТ развоен център на Coca-Cola, който ще дава услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица наши световни начинания. Планираме да открием 130 работни места и ще предоставим на нашите чиновници благоприятни условия за образование, развиване и кариерно самопризнание. Искаме да притеглим в София млади студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани надарени хора, които ще имат опцията да основават интелигентни технологии на световно равнище. Искаме да им предоставим благоприятни условия за сполучлива кариера в България, както и за съдействие с високо квалифицирани новаторски екипи от целия свят ", разяснява Желязко Петров, шеф на Развойния център за осведомителни технологии в София.

" София разполага с надарени фрагменти, на които можем да осигурим невероятни благоприятни условия за кариера на световно равнище. Различните функции и позиции, които предлагаме, имат мощен фокус върху развиването на всеки, започващ нова и вълнуваща работа в Центъра в София ", разяснява Самир Баджай, шеф Човешки запаси в световната мрежа за интелигентни технологии на The Coca-Cola Company.

" България се намира в доста комфортна часова зона, което оказва помощ в работата ни със зоните EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и APAC (Азия-Пасифик). Също по този начин имаме 4 софтуерно ориентирани университета, с помощта на които можем да наемем надарени младежи и да им предоставим опция за световно професионално развиване. Географското преимущество в интерес на лесните и бързи пътувания сред всички райони в границите на EMEA, бизнес климатът, постоянното ръководство и поощренията за нови бизнеси са измежду главните преимущества на София като стратегическо място за бизнес. Партньори сме с българските офиси на водещи компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft и планираме да разтеглим партньорската си мрежа през идната година “, акцентира шефът на Центъра Желязко Петров.

Coca-Cola има дълга история в България. Днес системата на Coca-Cola в страната обезпечава 40% от работните места в областта на произвеждане на безалкохолни питиета и е директен шеф на 2 100 души, като общото влияние върху заетостта е 19 200 работни места, представляващо 0.6% от работната мощ в страната.

От 2002 в България са построени две съвременни уреди за произвеждане на питиета и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. През годините системата на Coca-Cola е вложила над 550 милиона $ в българската стопанска система.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР