Coca-Cola официално обяви, че въвежда едновременно в цяла Европа, включително

...
Coca-Cola официално обяви, че въвежда едновременно в цяла Европа, включително
Коментари Харесай

Coca-Cola въвежда в цяла Европа премиум марка студен чай

Coca-Cola публично разгласи, че вкарва по едно и също време в цяла Европа, в това число и в България своята премиум марка леден чай FUZETEA. С доходи на стойност над един милиард щатски $, FUZETEA към този момент участва в над 52 страни от разнообразни континенти и е една от най-успешните и най-бързо разрастващите се питиета на компанията в международен проект. От началото на месец януари марката се вкарва в продажба по едно и също време в 37 страни от цяла Европа. Това е най-голямото показване на нов артикул от портфолиото на компанията от 10 години насам, откакто през 2006 година по едно и също време на пазарите в Европа беше стартирана и Coca-Cola Zero.

FUZETEA е уникалнo и инoвативнo комбиниране на дестилат от чай, плодов сок и билки, които се сливат в многопластово вкусово преживяване. Повече от година и особено за въвеждането на марката в Европа, екип от мастър блендъри от разнообразни краища на света създават рецептите на чая по този начин, че да отговорят на търсенето и желанията на младите европейци.

Освен това напитката е с понижено количество калории и е подсладена с дестилат от стевия в отговор на възходящите условия на потребителите за артикули с понижено наличие на калории.

Българските консуматори към този момент могат да намерят FUZETEA в 5 нискокалорийни разновидността, измежду които са и трите знакови комбинации за марката: благоуханен зелен чай с усет на сочно манго и нотка слънчева лайка, непредвидена цитрусова композиция от черен чай със сок от лимон и лимонена трева, както и черен чай с праскова и фини нотки хибискус, на които компанията залага да реализират възторг измежду потребителите в Европа.

„ Пускането в продажба на FUZETEA в цяла Европа е отлична опция да предложим на потребителите още повече избор и разновидности от нови усети. Категорията леден чай е значим сегмент, който пораства 1,5 пъти по-бързо от целия пазар на безалкохолни питиета в света. В идващите години ще удвоим напъните си в разразстването на портфолиото ни от негазирани питиета в България, което все още в Централна и Източна Европа, а и у нас, образува близо 40% от размера ни продажби., “ споделя Боряна Великова, старши бранд управител негазирани питиета в Coca-Cola България.

Представянето на FUZETEA в цяла Европа се случва в миг, когато Coca-Cola е в развой на одобряване като производител на изцяло портфолио от разнородни питиета, давайки на хората също така, което желаят, и това, от което се нуждаят. Coca-Cola разгласи, че понижава захарта и калориите в множеството от своите артикули, като ще предлага от ден на ден питиета с добавена стойност и изгоди за храненето и хидратацията.

Сред виновните задължения на Coca-Cola за Европа е и намаляването с 10% на захарта и калориите в напитките до 2020 година В България компанията разгласи още по-амбициозни цели, като в идващите две години ще понижи калориите в цялото си портфолио с близо 20%. Това ще бъде реализирано посредством предлагането на нискокалорични разновидности на съществуващите марки и въвеждането на нови категории питиета с ниско или нулево наличие на калории, каквато е и марката FUZETEA. Същевременно Coca-Cola поддържа настоящите рекомендации на няколко водещи здравни институции, измежду които Световната здравна организация (СЗО), че хората би трябвало да лимитират количеството на добавена захар до не повече от 10% от общия дневен банкет на калории. За тази цел компанията ще предлага и все по-малки и по-удобни опаковки, тъй че да улесни умерената консумация и да подкрепи осведомения избор на потребителите..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР