Coca-Cola няма планове на този етап да се откаже напълно

...
Coca-Cola няма планове на този етап да се откаже напълно
Коментари Харесай

Хората все още искат пластмаса

Coca-Cola няма проекти на този стадий да се откаже изцяло от пластмасовите бутилки за еднократна приложимост, тъй като потребителите към момента ги желаят, заяви за „ Би Би Си “ шефът на информационния отдел на компанията, Беатрис Перес. Причината за това желание е, че пластмасовите бутилки са по-леки и по-лесно се отварят и затварят в съпоставяне със стъклените.

Производителят на известната безалкохолна напитка, който е един от най-големите замърсители с пластмаса, дава обещание до 2030 година да рециклира толкоз, колкото е употребявал досега, само че природозащитниците не престават да настояват, че доста от нея още веднъж ще се озове на сметищата. Във всяка минута се създават към 200 хиляди бутилки Coca-Cola, а марката си партнира с десетки неправителствени организации по света, с цел да събере за преправка допустимо най-вече.

По време на Световния стопански конгрес в Давос Перес съобщи още, че премахването на пластмасата може да отчужди потребителите и да намали продажбите, а потреблението само на алуминиеви и стъклени опаковки, от своя страна, може да усили въглеродния отпечатък на компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР