Coca-Cola и червеният цвят вървят заедно така, както фъстъчено масло

...
Coca-Cola и червеният цвят вървят заедно така, както фъстъчено масло
Коментари Харесай

Ето защо логото на Coca-Cola е червено

Coca-Cola и аленият цвят вървят дружно по този начин, както фъстъчено масло и мед, мляко с бисквити, празненство и петък вечер. В края на краищата, бихме разпознали този червен етикет на всички места. Но за какво компанията го избра за своето лого?

Някои настояват, че аленият цвят идва от една от първите реклами на компанията, в която Дядо Коледа носи своя червено-бял костюм и държи бутилка кола. Но съгласно компанията известното й лого датира още през цялото време на самата марка.

Преди повече от 130 години Coca-Cola се продава в бъчви в американските аптеки и дрогерии. Алкохолът се предлага по същия метод. Но до момента в който алкохолът се полза по това време, при безалкохолните питиета не е по този начин. Затова от Coca-Cola вземат решение да оцветят бъчвите в алено, с цел да оказват помощ на митническите и данъчните чиновници да ги отличават.

Цветът остава, а останалото е история. Сега " виждате иконата на аления диск на витрината и знаете, че там ще можете да купите вкусна, леденостудена Coca-Cola ", сподели Тед Райън, архивист на компанията.

Няма да откриете известния нюанс в цветните картели на Pantone. Той в действителност е композиция от три разнообразни нюанса на алено. Типографията на логото, въпреки това, е формален шрифт, наименуван " Spencerian " и се свързва с марката от 1900-те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР