CNN: Саудитският журналист е бил убит, а трупът му разчлененЖурналистът

...
CNN: Саудитският журналист е бил убит, а трупът му разчлененЖурналистът
Коментари Харесай

CNN: Саудитският журналист е бил убит, а трупът му разчленен

CNN: Саудитският публицист е бил погубен, а трупът му разчленен
Журналистът и отстъпник Джамал Хашоги е бил погубен в консулството на Саудитска Арабия, след което тялото му е било разчленено и изнесено от постройката, оповестява телевизия Си Ен Ен като се базира на неназован турски представител.

Телевизията добавя, че турски и саудитски криминалисти евентуално ще огледат още един път пространствата на консулството. Сградата беше към този момент един път подробно обследвана от турските експерти.

Към момента турските управляващи отхвърлят да разясняват информацията, публикувана от Си Ен Ен.

БГНЕС напомня, че журналистът Джамал Хашоги, помощник на американското издание "Вашингтон поуст", е и някогашен консултант в държавното управление на Саудитска Арабия. Миналата година той емигрира в Съединените щати, с цел да избегне арест. Хашоги намерено подлагаше на критика някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и изключително интервенцията в Йемен.

Хашоги за последно е забелязан на 2-ри октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, с цел да оформи документи, нужни, за подписване на брак със своята турска избраница.

От посолството на кралството в Съединени американски щати опровергаха изказванията за убийството на изчезналия публицист. По-късно медиите разпространиха новината, че турските управляващи разполагат с видеозапис, доказващ убийството на Хашоги в саудитското консулство. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР