CNBC съобщи, че Google в продължение на вече много години

...
CNBC съобщи, че Google в продължение на вече много години
Коментари Харесай

Google използва Gmail, за да следи историята на всички покупки

CNBC заяви, че Гугъл в продължение на към този момент доста години наблюдава всички покупки, направени от всеки консуматор. Дори и покупките, осъществени без потреблението на онлайн услугите на интернет колоса.

Журналист на CNBC откри в забавната уеб страница „Покупки“ листата с всички артикули, закупени от Amazon, iTunes и други интернет магазини, считано от 2012 година. Общото сред тези артикули е потвърждението за всяка една закупена стока, пристигнала в Gmail. Журналистът разгласява и огромен лист с покупки, за които от дълго време е не запомнил. Той с удивление видял формираната подробна история – карта на Starbucks, нов Kindle от Amazon, покупките в iTunes и така нататък
1 от 2
Единственият метод да се сформира сходен лист е електронните писма да се прочетат, да се проучват и да се класифицират направените покупки . По принцип се смята, че това е персонална информация.

Гугъл съобщи, че е основал тази страница с историята на покупките само за улеснение на потребителите. Тя се вижда само от съответния консуматор и не се употребява за таргетиране на реклами. И още, тази информация може да бъде отстранена когато и да е.

CNBC ревизира и се убеди, че няма елементарен метод за унищожаване на тази история на покупките. Няма по какъв начин да се отстрани един ред от историята на покупките, без да се изтрие писмото в Gmail. Тоест, с цел да се почисти цялата история, писмата би трябвало да се изтриват едно по едно.

Гугъл неведнъж е заявявал, че не употребява писмата в Gmail за персонализирана реклама и дава обещание да не продава персоналната информация на рекламодателите, в случай че самият консуматор не е помолил за това.

Но това е реалност – по неразбираеми аргументи Гугъл събира информацията от Gmail за осъществените покупки и я натрупва в специфичната уеб страница „Покупки„. По всичко проличава, че прекомерно малко хора знаят за това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР