Cлeд ycпeшния пилoтeн пpoeĸт пpeз 2019 г. бългapcĸият oфиc нa

...
Cлeд ycпeшния пилoтeн пpoeĸт пpeз 2019 г. бългapcĸият oфиc нa
Коментари Харесай

Пощенска банка подкрепя второто издание на програмата на Endeavor - Dare to Scale

Cлeд ycпeшния пилoтeн пpoeĸт пpeз 2019 година бългapcĸият oфиc нa глoбaлнaтa пpeдпpиeмaчecĸa мpeжa Еndеаvоr cтapтиpa втopoтo издaниe нa пpoгpaмaтa зa pacтeж - Dаrе tо Ѕсаlе. Πpoгpaмaтa e нacoчeнa ĸъм пpeдпpиeмaчи и бизнecи, ĸoитo вeчe ca пpeминaли paннaтa фaзa нa cвoeтo paзвитиe и ca в нaчaлoтo нa paзpacтвaнe нa дeйнocттa cи. Тя се организира с главен сътрудник Пощенска банка и с поддръжката на Software Group и ИАНМСП. Фoĸyc нa тaзгoдишнoтo издaниe щe бъдe изгpaждaнeтo нa ycтoйчив бизнec, ĸoйтo дa мoжe дa ce cпpaви c ĸpизи, ĸaĸтo и идeнтифициpaнeтo нa възмoжнocти зa pacтeж в тpyдни пaзapни ycлoвия. Oт днec, 1 юни, дo 21 юни e oтвopeн фopмyляpът зa ĸaндидaтcтвaнe, ĸaтo вceĸи жeлaeщ мoжe дa гo пoпълни нa този линк.

За програмата могат да аплайват бизнесмени от всички сфери на стопанската система, без значение от района в България, в който са позиционирани. Условието е да имат към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2019 година, броят на чиновниците да не надвишава 150 души, и най-важното - бизнесът им да e с капацитет за световен напредък. В програмата могат да вземат участие както одобрени компании, работещи от години, по този начин и такива, които са стартирали относително скоро.

Ментори и бизнес водачи от мрежата на Endeavor ще проведат изявленията и по авансово обособени критерии ще бъдат определени фирмите, които ще са признати в тазгодишното издание. Програмата ще се организира в София и ще е с дълготрайност от 4 месеца - от м. септември до м. декември 2020 година Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в профилирани образования в четири съществени области: " Управление на организацията ", " Маркетинг ", " Продажби ", " Бизнес обмисляне и набиране на капитал ". Всяка компания ще има назначен самостоятелен наставник от мрежата на Endeavor, който ще организира регулярни срещи с създателите и ще ги подкрепя със своята експертиза. Екипът на Endeavor ще провежда и съпътстващи събития, на които фирмите ще имат опция да се срещнат с главните играчи в предприемаческата екосистема. Подобно на миналата година, програмата ще завърши през м. декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи. Повече за самата стратегия и процеса на кандидатстване може да разгледате тук.

В пилотното издание на Dare to Scale през 2019 година участваха създателите на 10 български компании. В продължение на 4 месеца участниците минаха през профилирани образования, водени от бизнес водачи от мрежата на Endeavor Bulgaria, измежду които основателите на Телерик - Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на BGmenu - Владимир Давчев, уебсайт мениджърът на Uber - Александър Попов и други Повече от 20 бизнес водачи бяха ангажирани с бизнесмените от 10-те компании и бяха извършени общо 75 часа наставнически сесии. Вижте най-важното от пилотното издание на Dare to Scale и подбрани моменти от специфичните събития към него тук.

Всеки искащ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си на този линк. Пълната информация за програмата е налична тук.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor Bulgaria: " С програмата Dare to Scale желаеме да разтеглим поддръжката си към бизнесмените в техния път към триумфа. Силната поддръжка и високата оценка, която получихме от предприемаческата общественост за нейното първо издание, ни окуражи да я продължим и през тази година. С това желаеме да дадем нашия принос за развиването на едно потомство бизнесмени, които имат капацитета да реализират международен триумф. "

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка: " Отчитаме първото издание на Dare to Scale като извънреден триумф, тъй като се убедихме, че бизнес средата у нас има голям капацитет за развиване. Разбрахме го с помощта на амбициозните младежи с новаторски планове, които ни демонстрираха, че не се опасяват да мислят огромно. След впечатляващото начало, чакаме идващите участници да показват още по-интересни бизнес модели, показващи бърза акомодация към изменящата се среда, в която всички сме свързани и сътворяваме дружно едно стабилно развиване. За Пощенска банка партньорството с Endeavor е най-естественото и разумно продължение на напъните ни да подобрим предприемаческата екосистема в България. Инициираме второто издание на плана и след големия триумф на пилотния план имаме вяра, че вършим инвестиция в бъдещето - тъй като Dare to Scale е нашата убеденост, че сътворяваме смисъл дружно и по този начин даваме знак на от ден на ден младежи, че опциите са повече от трудностите. Ние от Пощенска банка познаваме триумфа, както и пътя, който води към него, и имаме вяра, че ще бъдем потребни на младите бизнесмени освен като техен наставник, само че и като приближен финансов сътрудник. "

Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия: " Радвам се, че се включваме и във второто издание на програмата Dare to Scale, която потвърди, че е потребна за фирмите и реализира доста положителни резултати. Такъв вид стратегии стават още по-стойностни поради обстановката с пандемията и икономическата рецесия, в която навлиза международната стопанска система. Вярвам, че знанието и насоките, които могат да получат бизнесмените, ще бъдат скъпи и ще им оказват помощ по пътя напред. Програмата се вписва тъкмо и в концепцията на Агенцията да предлага още повече добавена стойност. "

Endeavor е интернационална неправителствена организация с офиси в над 40 пазара, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Фокусът на Endeavor е върху компании, които към този момент са сполучливи в това, което вършат, само че имат потребност от спомагателна експертиза, контакти и запаси, с цел да подхващат идната стъпка в своето развиване. Веднъж селектирани в мрежата на Endeavor, те имат достъп до пазари, капитал и гений в мрежата от над 4000 ментори, и вложители на международно равнище. Предприемачите в Endeavor са основали над 3 млн. работни места и единствено за 2019 година са генерирали доходи от над 20 милиарда $.

Endeavor Bulgaria стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. Организацията е подкрепяна от ръб на шефовете, който се състои от 13 потвърдени бизнесмени и бизнес водачи, които имат вяра в задачата на Endeavor да укрепи локалната предприемаческа екосистема, като обезпечи на български бизнесмени достъп до интернационалните пазари, ноу-хау и капитал посредством световната мрежа на организацията. До момента 26 бизнесмени от 16 компании, които са основали над 500 работни места и са генерирали доходи от над 75 млн. лева за миналата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР