Classic FM радио ще отпразнува 25-тия си рожден ден с

...
Classic FM радио ще отпразнува 25-тия си рожден ден с
Коментари Харесай

Vienna Mozart Orchestra идват в България за рождения ден на Classic FM радио

Classic FM радио ще отпразнува 25-тия си рожден ден с церемониален концерт на Vienna Mozart Orchestra. Един от най-известните типичен оркестри в света ще зарадва българската аудитория на 22 декември в зала 1 на НДК, във връзка годишнината на единственото радио за класическа музика в страната и на Балканите .

Както подсказва името на оркестъра Vienna Mozart Orchestra, музикантите в състава му се посвещават напълно на творбите на най-уважавания представител на този интервал – Волфганг Амадеус Моцарт. Репертоарът на оркестъра варира от всички негови симфонии, през огромно многообразие от инструментални концерти (за цигулка, пиано и духови), до арии и дуети от най-известните му опери. По мотив идните светли празници, от 23 април до 6 май уредниците дават отчасти 10% отстъпка от цената на билети за събитието . Специално за рождения ден радиото, на сцената ще се качат 17 от най-изявените типичен музиканти.



Вече четвърт век Classic FM радио се стреми да съхранява и разпространява класическа музика измежду разнообразни по тип и възраст аудитории, като неразделно е медиен сътрудник и ко-организатор на най-значимите концерти, фестивали и събития в този жанр музика. Тази година радиото ще чества с величествен концерт на учредения от едни от най-хубавите музиканти в света – Vienna Mozart Orchestra.

Oще от основаването си през 1986 година оркестърът радва публиката по целия свят, като концертите им се отличават освен с високото равнище на професионализъм и музикалното майсторство на сцена. Благодарение на тях, само че и на достоверните исторически костюми и перуки, богатата програмата, както и ентусиазма на всички тези млади музиканти, концертите на Vienna Mozart Orchestra се трансформират в едно незабравимо прекарване.

Макар да е роден в Залцбург, Моцарт намира своя дом във Виена, където живее и твори едни от основните си творби и ненадминати в международен мащаб шедьоври. Всички оркестранти се стремят да запазят музикалната традиция и културното завещание на Виена, като се посветят на популяризирането на симфоничната камерна музика от Виенския типичен интервал. Те с лекост ще пренесат публиката в това време, което оформя Виена, столицата и резиденцията на Хабсбургската империя, както никой различен културен интервал не е правил преди: Барокът!

Любителите на класическата музика ще имат опцията да посетят концерта на Vienna Mozart Orchestra по случай 25-тия рожден ден на Classic FM радио на 22 декември в зала 1 на НДК. Организатор на концерта е BGTSC, компания с дълготраен опит в организирането на концерти и всеобщи мероприятия. Билети можете да намерите на eventim.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР