class=first-letter-big>Я вно е, че електронно гласуване за тези избори не

...
class=first-letter-big>Я вно е, че електронно гласуване за тези избори не
Коментари Харесай

Румен Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

class= " first-letter-big " > Я вно е, че електронно гласоподаване за тези избори не може да стане изрично, само че има одобрени способи в други страни – гласоподаване по пощата е изцяло допустимо, несъмнено при сериозна готовност и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в действително време на преброяване на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща осведомителна платформа за понижаване на всевъзможни благоприятни условия за операция на изборния развой.

Това сподели президентът Румен Радев, представен от по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия Политическа партия "Републиканци за България ", като част от поредицата съвещания по отношение на провеждането на идния парламентарен избор.

"Дотук има консенсуси в редица цивилен организации и партии за законови промени, които да подсигуряват правото на глас на всички карантинирани и хора в изолираност, законови промени, които да дадат опция на нашите сънародници зад граница да гласоподават отдалечено ", добави президентът.

Председателят на Политическа партия "Републиканци за България " Цветан Цветанов бе безапелационен, че би трябвало да се даде опция за добра конкурентна среда. Той предложи времето в публичните медии за всички политически партии да бъде разчетено по този начин, че да има равнопоставеност.

Цветанов поддържа концепцията за удължение на изборния ден, само че уточни като недопустимо гласуването да се организира в два или три дни.

По думите му това би могло да докара до опорочаване на вота.

Според Цветанов 28 март не е удачна дата за осъществяване на изборите не от позиция на това, че партиите не са подготвени, а тъй като държавното управление и законодателят няма да съумеят да се оправят с новите провокации в изискванията на пандемия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР