class=first-letter-big>В сички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни

...
class=first-letter-big>В сички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни
Коментари Харесай

Нанков: Черноморието не е застрашено от водна криза

class= " first-letter-big " > В сички живеещи по българското Черноморие би трябвало да са спокойни – в язовир "Камчия " за идната най-малко година и половина има обезпечена вода. За воден режим или рецесия не може да се приказва.

Това съобщи на брифинг в Бургас заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков.

Нанков, дружно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, инспектират положението на язовирите в районите на Варна и Бургас.

Според него има още няколко незабавни ВиК задания, които би трябвало да се решат в област Бургас. Една от тях е спешното водоснабдяване на трите села Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени.

"Има запазен бюджет от Българския ВиК холдинг и следва внасянето на планове за две от селата ", безапелационен е зам.-министър Нанков.

По думите му тази година, за разлика от предходната има обилие от превалявания, последствията от които са основали проблеми в планинските области, където са се задействали тежки срутищни процеси.

"За страдание в този интервал други действия, с изключение на спешно обрушване на скатове, не могат да бъдат осъществявани. Но в границите на пролетните и летните месеци, има заделен бюджет от АПИ, рисковите сектори ще бъдат обследвани ", уточни той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР