class=first-letter-big>Т ой е турски тийнейджър, превърнал готвенето в своя страст

...
class=first-letter-big>Т ой е турски тийнейджър, превърнал готвенето в своя страст
Коментари Харесай

Турция: Mомчето, за което всички говорят

class= " first-letter-big " > Т ой е турски младеж, трансформирал готвенето в своя пристрастеност и смисъл на живота. Момчето от Антакия в това време е същинска звезда - към този момент има един милион почитатели в Инстаграм, описват във видео на

Готвенето е негова пристрастеност. Това е Таха на 17 години. Снима го по-малката му сестричка - Мелек. Двамата през днешния ден са наклали огъня в огнището, подготвят обичайните за района питки.

"Всички тук доста харесват тези питки. Тестото към този момент съм замесил. Остава единствено да се гарнира от горната страна. Тези питки доста наподобяват на лахмаджун. Сега би трябвало да се опекат. Надявам се да са доста вкусни ", споделя Таха.

Близо 1 милион души следват в това време Таха Доймаз в Инстаграм. От пролетта насам той пуска постоянно видеозаписи, в които готви. Във времената на ковид това се харесва на мнозина.

На бърза ръка той става същинска звезда в обществените мрежи. В родното място на Таха има единствено 500 поданици. То се намира в най-южната точка на Турция и в действителност е отдалечено на светлинни години от света на инфлуенсърите.

Повечето хора тук се препитават от земеделие и краткотрайна работа. На отсрещния рид, оттатък стената, се намира Сирия. Таха е израснал тук като 11-тото дете от общо 12 в фамилията.

"Още от дете се интересувам от готвенето. С времето желанието ми да се занимавам с това се ускори още повече. Някои близки бяха срещу, фамилията ми също. Ние сме небогати и родителите ми не даваха да употребявам прекомерно доста хранителни артикули ", споделя той.

Тъкмо бедността принудила Таха да напусне учебното заведение още на 10-годишна възраст. Друга причина била, че изпитвал боязън от пътуването с рейс или кола. Повечето време прекарва у дома при майка си - Мерием, като ѝ оказва помощ в готвенето. Затова не рядко му се подигравали.

"Съседите постоянно споделяха - за какво му е на Таха да се занимава с такива работи. Това в никакъв случай не им се е харесвало. А аз им отговарях - дано го прави, щом му харесва. Винаги, когато готвех, той наблюдаваше всичко доста деликатно. Беше доста вдъхновен. Междувременно го бива повече от мен, даже към този момент съвсем съм не запомнила по какъв начин се готви, тъй като той прави всичко ", споделя майката на Таха.

"Ако не беше Таха, в този момент щяхме да гладуваме ", споделя по-големият му брат Емре.

Повече от историята на Таха вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР