class=first-letter-big>Т елевизорите са своеобразен център на много всекидневни. Както Джоуи

...
class=first-letter-big>Т елевизорите са своеобразен център на много всекидневни. Както Джоуи
Коментари Харесай

Как да изберем правилния размер на телевизора

class= " first-letter-big " > Т елевизорите са самобитен център на доста всекидневни. Както Джоуи от "Приятели " пита: "Към какво са ориентирани мебелите ти, в случай че нямаш тв приемник? "

Именно по тази причина постоянно хората се изкушават да си купят допустимо най-големия тв приемник. Това обаче може да е скъпа неточност, която вместо до наслаждение от новата покупка, да докара до отчаяние.

Изборът на верния размер тв приемник е много значим и зависи от няколко фактора, отбелязва TechRadar. Малкият тв приемник ще води до взиране и по-бързо уморяване. Твърде огромният тв приемник също може да уморява очите по-бързо, само че и картината може да не наподобява толкоз добре, тъй като не е гледана от оптимално разстояние.

Именно дистанцията сред тв приемника и феновете е един от най-важните фактори. След това е резолюцията, следвана вида панел, програмен продукт и така нататък

Тъй като размерите на тв приемниците са в инчове, уравнението за премерване на вярната отдалеченост също е в тази мерна единица. То е дистанцията сред фена и тв приемника разграничена на две.

Накратко, в случай че диванът е на 120 инча от мястото, на което ще стои тв приемникът, то размерът на панела би трябвало да е 60 инча. Един инч е 2,54 см.Добрата вест е, че множеството уеб сайтове и търговци пишат диагонала както в инчове, по този начин и в сантиметри, тъй че човек елементарно може да направи нужните сметки и в метричната система.

Следващата стъпка е избор на резолюцията на екрана. В момента максимумът при тв приемниците е 8K, която последователно навлиза във от ден на ден ценови класове. Все още обаче няма доста 8К наличие, нито 8К малките екрани. Затова сходна резолюция ще е потребна най-много за консуматори, които ще употребяват тв приемника си за игри, сърфиране в интернет и като втори екран.

4К резолюцията е по-разпространена сега, като за нея към този момент има и много наличие, в това число филми, клипове в интернет, игри и така нататък Full HD резолюцията към този момент се среща най-вече при по-малките и евтините модели и също ще прави работа за множеството случаи, само че може да се окаже незадоволителна за тв приемници с размери над 40 инча и нагоре.

Телевизорите към този момент имат и технологии за преконвертиране на наличие от по-ниска резолюция на по-висока. Тези технологии обаче не са всесилни и не може от тях да се чака, че ще трансфорат HD клип в съвършено 8К видео.

От позиция на софтуера решението зависи най-много от това защо ще се употребява тв приемникът. Ако ще е "просто тв приемник ", то с каква операционна система е и какви смарт благоприятни условия има, няма да е от такова значение.

Но в наши дни упованията към тв приемниците са много по-големи. Затова има модели, които употребяват разнообразни операционни системи, с цел да оферират повече функционалности. Някои компании имат лични платформи, само че в същото време съвсем всички оферират тв приемници с Android. Те поддържат разнообразни приложения и са подобаващи за хора, които ще употребяват устройствата си освен за телевизия, само че и за разнообразна мултимедия, интернет и онлайн платформи и услуги.

Като цяло всичко това към този момент зависи най-много от персоналните желания на всеки консуматор. На пазара има огромно многообразие от модели за всеки и най-важно е търпението до момента в който се прегледат другите оферти и се избере най-подходящото.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР