class=first-letter-big>Т ърсенето на извънземни цивилизации остава екзотична, но не пренебрегвана

...
class=first-letter-big>Т ърсенето на извънземни цивилизации остава екзотична, но не пренебрегвана
Коментари Харесай

НАСА с нова идея как да се търсят извънземни светове

class= " first-letter-big " > Т ърсенето на извънземни цивилизации остава екзотична, само че не подценявана задача в астрономията. Макар множеството учени и организации да са скептични, те не изключват опцията и имат разнообразни хрумвания по какъв начин да търсят други светове.

Проучване на галактическия център "Годард " на НАСА предлага нова концепция за търсене на извънземни - да се наблюдават знаци за индустриално замърсяване. Учените оферират, когато се откри екзопланета с евентуални условия на живот, да се направи разбор на равнището на азотен диоксид.

По-голямата част от азотния диоксид на Земята е разследване от човешката активност и е измежду главните знаци за замърсяване. Учените оферират да се прави разбор на планетите за съществуване на сходно съединяване и в случай че то е в по-големи количества, да се прави по-обстойна инспекция за съществуване на извънземна цивилизация.

Друга концепция е да следи за съществуването на разнообразни съединения, които не са разследване на естествена биологична активност. Недостатък на двата метода е, че може да има цивилизация, която не употребява познати за човечеството технологии и може да не генерира замърсяване, което да бъде засечено от наличните технологии.

Учените са наясно с това, само че считат, че е по-добре да има повече способи и знаци, които да се употребяват. Те ще оказват помощ и за основаването на по-добри компютърни модели и ще улеснят новото потомство телескопи в търсенето и засичането на признаците.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР