class=first-letter-big>С лед скорошния арест на Алексей Навални, евродепутатите призовават страните

...
class=first-letter-big>С лед скорошния арест на Алексей Навални, евродепутатите призовават страните
Коментари Харесай

ЕП иска значително по-строги санкции срещу Русия

class= " first-letter-big " > С лед скорошния арест на Алексей Навални, евродепутатите приканват страните от Европейски Съюз да засилят доста глобите против Русия.

Те желаят наказания за съветските чиновници, взели участие в решението за задържане на Алексей Навални, както и вътрешния кръг на президента Путин. Руски капитали с неразбираем генезис не би трябвало да бъдат одобрявани в Европейски Съюз. Работата по довеждане докрай на газопровода „ Северен поток 2” би трябвало да бъде спряна неотложно.

В резолюция, призната с 581 гласа „ за”, 50 „ против” и 44 „ въздържал се”, Парламентът приканва страните членки да заемат дейна позиция във връзка с арестите на Алексей Навални и доста от неговите почитатели на идващите срещи на Съвета на Европейски Съюз и „ доста да засилят ограничаващите ограничения по отношение на Русия”. Това включва въвеждането на наказания на „ физически и юридически лица”, взели участие в решението за задържане и отнемане от независимост на Алексей Навални, упорстват евродепутатите.



Трябва също по този начин да бъдат наложени наказания против съветски олигарси, свързани с режима, членове на вътрешния кръг на президента Путин и медийни пропагандатори, които имат активи в Европейски Съюз и се употребяват със независимост на пътешестване до страни членки. Допълнителни ограничаващи ограничения също могат да бъдат подхванати според новия световен режим на Европейски Съюз за наказания в региона на правата на индивида.

Северен поток 2 би трябвало да бъде спрян един път вечно .

След години наред утежняване на връзките сред двете страни, евродепутатите акцентират потребността от сериозен обзор на съдействието с Русия в разнообразни външнополитически платформи и по планове като „ Северен поток 2”. Те приканват Европейски Съюз неотложно да спре завършването на противоречивия газопровод. Членовете на Екологичен потенциал също по този начин акцентират, че Европейски Съюз към този момент не би трябвало да бъде гостоприемно място за „ съветско богатство” с неразбираем генезис.



С оглед на встъпването на новата администрация на Байдън във Вашингтон, Европейският парламент акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да употребява този подтик, с цел да укрепи трансатлантическото единение в отбраната на демокрацията и главните полезности против властническите режими.



В умозаключение резолюцията изисква незабавното и абсолютно освобождение на Алексей Навални и на всички други лица, арестувани по отношение на неговото завръщане в Русия, без значение дали са публицисти, членове на екипа му или жители, демонстриращи поддръжка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР