class=first-letter-big>Р еката под железопътния мост между Нови Искър и Курило

...
class=first-letter-big>Р еката под железопътния мост между Нови Искър и Курило
Коментари Харесай

Преля реката между Нови Искър и Курило

class= " first-letter-big " > Р еката под железопътния мост сред Нови Искър и Курило е излязла от коритото си поради изобилните превалявания.

Това заяви за Агенция "Фокус " шефът на спешното звено към Столична община Красимир Димитров.

"В момента 10 екипа на Дирекцията работят на разнообразни места на територията на София. Няма потърпевши хора от тези интензивни превалявания. В момента един екип работи на правата от Нови Искър към Курило изпод под моста. Извадихме един човек, който беше закъсал с колата. Сега ще изкараме и автомобила ", добави той.

Красимир Димитров уточни, че различен екип работи на територията на Плана, където поради натежалия сняг падат дървета.

Има разнообразни места в София като сериозни сектори на бул. "Цар Борис Трети ", Южната дъга.

"Имаме екип от специалисти и екип на Дирекция "Околна среда ", които обикалят и вършат оглед за равнищата на язовирите и реките “, посочи още той.

Димитров предложи на водачите, когато има високи равнища на водите на пътното платно, да спрат и да се върнат назад, а не да се пробват да пресичат.
class= " label-num " >
По-рано през днешния ден бе обявено, че река Ерма е излязла от коритото си в землището на Трън. Това заяви шефът на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Перник комисар Борис Борисов.

Заради изобилните превалявания равнището на реката се е вдигнало с 3 м и тя е наводнила частни парцели и дворове. Почти отцепен е квартал "Мурговица ", тъй като свързващият го с града мост в по-голямата си част е под водата, сподели комисар Борисов.

"В момента се прави обход на засегнатите региони. Има сигнал и от село Ярловци за наводнени земи ", заяви Борис Борисов.

По думите му се чака община Трън да разгласи бедствено състояние.

Високи равнища на река Искър са регистрирани в региона на град Нови Искър. Поради завиряване под моста краткотрайно е спряно придвижването по автобусни линии 23 и 26, осведоми

"Тръгнах сутринта за работа. При разминаване с рейс, колата ми цялата беше залята. Останах във водата, нямаше накъде да мръдна. Струята беше доста страшна, мощна ", описа Ангелина Пелева, която се е избавила на косъм. На помощ се отзовават две момчета, които също са били залети от водата.

Нивото на р. Искър е два пъти над междинното, сочат данни на Национален институт по метеорология и хидрология. Ситуацията в региона остава трагична, тук-там има разливи. Спасителни екипи отводняват там, където е належащо.

Още по тази тематика вижте във видеото нагоре.

Оранжев код за рискови превалявания е в действие за 5 области в страната. В Бургас, Ямбол, Хасково, Смолян и Кърджали се чакат превалявания до 50 литра на квадратен метър. В Северозападна България ще продължи да вали сняг, а новата снежна завивка ще доближи 10 см.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР