class=first-letter-big>М осковската полиция задържа днес Олег Навални, брата на арестувания

...
class=first-letter-big>М осковската полиция задържа днес Олег Навални, брата на арестувания
Коментари Харесай

Московската полиция задържа брата на Алексей Навални

class= " first-letter-big " > М осковската полиция задържа през днешния ден Олег Навални, брата на задържания критик на Кремъл Алексей Навални, в хода на интервенция за обиски на жилища на опозиционни политици. Това заяви в "Туитър " шефът на Фондацията за битка с корупцията Иван Жданов, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му Олег се е намирал в жилището на брат си по време на обиска. Не е известно за какво е арестуван.

Олег Навални бе освободен от пандиза през 2018 година, откакто излежа три и половина години по присъда за нелегално заграбване. Алексей получи условна присъда по същото дело, което съгласно съидейници е целяло да окаже напън върху него и да потисне опозицията.

Според Жданов обиските евентуално са част от следствие за апелите за демонстрации. Той разгласява видеоклип, сниман на друго място. На него се вижда по какъв начин Юлия Навална, брачната половинка на Алексей декларира на служителите на реда да почакат, до момента в който пристигна нейният юрист. Вероника Полякова, юрист на Навална, е стояла няколко часа пред вратата на жилището, преди да бъде пусната вътре от служителите на реда.

По-рано през днешния ден съветската полиция предприе още следствия и обиски против намиращия се в пандиза опозиционер Алексей Навални

и негови близки, оповестиха от екипа му, няколко дни преди планувани нови митинги против властта, съобщи Франс прес.

Не разрешават на юриста ми да пристигна, разрушиха ми вратата, извика към публицистите от прозореца си Юлия Навална, брачната половинка на опозиционера, чийто московски апартамент стана обект на полицейска интервенция.

Извършва се претършуване в офис на организацията на Навални "Фонд за битка с корупцията ", заяви в Туитър Любов Собол, една от сътрудничките на опозиционера. Според шефа на фонда Иван Жданов в трети апартамент, където е братът на Навални, също има обиск.

Същият източник заяви, че акциите се правят в границите на следствие на вътрешното министрество за нарушение на "здравните правила ", въведени поради епидемията от ковид, след съботните демонстрации в Русия по апела на опозиционера.

Установено беше, че уредниците и участниците в неразрешените демонстрации са основали опасност за разпространяване на новия ковид, уточни вътрешното ведомство преди претърсванията, като добави, че в демонстрациите в Москва са взели участие инфектирани хора.

Успоредно с това, контролният орган в телекомуникационната сфера "Роскомнадзор " разгласи, че е глобил обществените мрежи и уеб сайтове Facebook, Инстаграм, Туитър, ТикТок, ВКонтакте, Однокласники и ЮТюб за разпространение на известия, подбуждащи, съгласно него, малолетни да показват в поддръжка на опозиционера Навални.

Разследванията във връзка със съботните демонстрации се усилват, а последователите на Навални - неприкрит герой против корупцията и върл зложелател на Кремъл, оповестиха нови манифестации идната неделя.

Руският Следствен комитет, който се занимава с значими следствия, разгласи през днешния ден, че са възбудени към двадесет следствия по отношение на демонстрациите, основно за апели за всяване на ужас, безчинство, принуждение против полицията и за подбудителство на малолетни към осъществяване на противозаконни дейности.

Вътрешното министерство стартира следствие на блокирането на пътища, по-специално във Владивосток, защото там стачкуващи блокираха придвижването по време на митинга си.

Десетки хиляди руснаци стачкуваха в събота в към 100 съветски градове по апела на Навални. При неразрешените демонстрации бяха задържани близо 3900 души.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР