class=first-letter-big>М ного е важно да се установи причината за инцидента

...
class=first-letter-big>М ного е важно да се установи причината за инцидента
Коментари Харесай

Захариева отговори на нападките на Сърбия и Северна Македония, коментира и смъртта на Скатов

class= " first-letter-big " > М ного е значимо да се откри повода за случая с Атанас Скатов. Оказваме цялостно подпомагане на околните му. Нека да се направи обективно следствие, с цел да не случват повече такива произшествия. За това прикани в ефира на външният ни министър Екатерина Захариева.

От Външно министерство също са получили документите, в които написа, че повода за рухването му е скъсано въже, разясни тя.

"Имах голям брой диалози с мениджъра на Скатов, министър председателят също, само че от компанията, която провежда изкачването имаше разнообразни версии за гибелта на Скатов ", добави Захариева.

Във връзка с изявлението на сръбския професор,

който назова българите "зверове, които избиват всичко след себе си " в телевизионно изявление, външният ни министър уточни, че откакто е станало ясно какво е споделил проф. Драган Симеунович, от външното ни министерство са извикали посланика на Сърбия.

"Попитахме какво се случва. Наистина имаме положителни връзки със Сърбия. Посланикът изясни, че Симеунович не е част от Правителствена академия за национална сигурност. След няколко дни и професорът посочи, че няма поради всички българи и че изявлението му било изтълкувано погрешно ", изясни тя.

"На Балканите сякаш постоянно ври и кипи. Трябва да има повече сдържаност в изрече, да мислим преди да приказваме ", безапелационна бе Захариева.

Ще има ли смяна в позицията ни за еврочленството на Северна Македония?

"С съдружните ни сътрудници нямаме другия по македонския въпрос ", уточни външният ни министър.

"Много ли е кардинално да възпитаваш потомство след потомство с ненавист към един народ? ", отговори Захариева на изявление на Зоран Заев.

Вчера министър председателят на Северна Македония посочи, че "непринципната позиция на България е попречила на провеждането на първата междуправителствена конференция с Европейския съюз, с което трябваше да бъде ознаменувано началото на договарянията.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >

"Ние желаеме Северна Македония да бъде част от Европейския съюз. Това, което ни питат всички е за какво не стартират договаряния, а в процеса да се решат проблемите ни. Само че не може всичко да се реши за един ден. Емоционални са, само че искахме няколко стъпки преди процеса по одобряването за Европейския съюз ", уточни Захариева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР