class=first-letter-big>К ейт Елизабет Уинслет е британска актриса, родена на 5.10.1975

...
class=first-letter-big>К ейт Елизабет Уинслет е британска актриса, родена на 5.10.1975
Коментари Харесай

Кейт Уинслет – английската перла на Холивуд

class= " first-letter-big " > К ейт Елизабет Уинслет е английска актриса, родена на 5.10.1975 година в Рединг, Англия. Майка ѝ работи като бавачка и сервитьорка, а татко ѝ се опитвал да пробие като артист и по едно и също време с това да устоя фамилията, работейки на няколко места. Баба и и дядо й по майчина линия също са артисти, което я въодушевява да се занимава с актьорство от най-ранна възраст. Вижте повече за Кейт Уинслет във видеото от канала „ “ на.

На 11 години актрисата е призната да учи в театралното учебно заведение „ Redroofs “ в Мейдънхед.

През 1991 година Кейт Уинслет дебютира на екрана като един от главните членове на прослойка на научно-фантастичния ТВ сериал на BBC „ Dark Season “. На 16 години не съумява да печели доста от работата си и неналичието на средства я принуждават да напусне учебно заведение.



За кино лентата „ Божествени създания “ от 1994 година английската актриса е определена измежду 175 девойки, които се явяват на прослушване. Следващата година взе участие във кино лентата „ Разум и усеща “, който е по сюжет на Ема Томпсън и е по едноименния разказ на Джейн Остин.

През 1997 година Кейт Уинслет прави замайващ пробив в киното с ролята си на Роуз във кино лентата „ Титаник “, който й носи международна популярност. Тя самата е уверена, че тази роля е основана за нея и се пробва да убеди и режисьора Джеймс Камерън, който по това време счита, че актриси като Гуинет Полтроу и Клеър Дейнс са по-подходящи. Снимките за кино лентата се оказват извънредно изтощителни за Уинслет. Натоварването ѝ разрешава единствено към четири часа сън дневно, има синини по ръцете и коленете си, разболява се от грип и страда от хипотермия.



Противно на упованията на критиците, „ Титаник “ е вторият най-касов филм в историята на киното с доходи от 2 милиарда $ и е един от трите кино лентата, печелили по 11 награди „ Оскар “, в това число за постановка и най-хубав филм. Кейт Уинслет получава номинация за „ Най-добра актриса “ за ролята си.

В скорошни изявленията актрисата разкрива, че след фотосите на „ Титаник “ се е чувствала душевен унизена. Въпреки огромния триумф на кино лентата, тя споделя, че по това време е била доста подложена на критика и английската преса по никакъв метод не е спестявала рецензиите си по неин адрес. Признава още, че не е била подготвена за толкоз огромна известност и популярност каквото ѝ дава ролята на Роуз във кино лентата.

През 2001г., за присъединяване си в биографичния филм „ Айрис “, Кейт Уинслет получава третата си номинация за Оскар, в допълнение към номинациите за „ BAFTA “ и „ Златен глобус “ за най-хубава поддържаща актриса.



За кино лентата „ Блясъкът на чистия разум “ актрисата споделя, че ролята ѝ разрешава да покаже странностите на своята персона. Уинслет получава номинации за най-хубава актриса на церемониите на премиите „ Оскар “ и „ BAFTA “. Разказва още, че усеща ролята си като повратна точка в нейната кариера.

Кейт Уинслет получава самопризнание за участията си във филмите „ По пътя на измененията “, където си партнира с Леонардо ди Каприо и „ Четецът “. Печели премия „ Златен глобус “ за функциите си и в двата кино лентата, а за „ Четецът “ получава премията „ Оскар “ и премията „ BAFTA “ за най-хубава актриса. На 33-годишна възраст тя надминава личния си връх като най-младата актриса с шест номинации за Оскар. Тя става и третата актриса в историята, спечелила две награди „ Златен глобус “ на същата гала.



През 2011 година Кейт се завръща към актьорската игра с петсерийния минисериал на HBO „ Милдред Пиърс “, който е акомодация на романа на Джеймс М. Кейн. Уинслет споделя, че в оня миг, някои аспекти от живота на героинята ѝ отразяват събития от нейния живот.

Актрисата има три брака зад тила си и три деца. От 1998г. до 2001г. е омъжена за британския режисьор Джим Трийпълтън. През 2000г. се ражда щерка им Миа.

Бракът ѝ с режисьора и продуцент Сам Мендес продължава 8 години и дружно имат наследник - Джо.

От 2012 година до през днешния ден Кейт Уинслет е омъжена за Едуард Ейбъл Смит, от който има още един наследник - Беър.



Кейт Уинслет признава, че макар трите си брака и странната фамилна конструкция, която е основала, усеща фамилията си сплотено. Тя постоянно отхвърля работни задължения, които биха я отдалечили от децата ѝ за дълго време и обича да възнамерява уговорките си във филмите към учебните им ваканции.

Някои от критиците считат Кейт Уинслет за една от най-хубавите актриси от своето потомство.

Актрисата е оповестена за един от най-красивите хора в света от списание „ People “ през 2005 година Самата тя споделя, че не се причислява към идеала за хубост на Холивуд и употребява своята популярност, с цел да даде опция на дамите да одобряват външния си тип с горделивост. Обявява се срещу ботокса и пластичната хирургия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР