class=first-letter-big>К ашлицата може да помогне на гърлото ви да се

...
class=first-letter-big>К ашлицата може да помогне на гърлото ви да се
Коментари Харесай

Най-добрите природни средства за кашлица

class= " first-letter-big " > К ашлицата може да помогне на гърлото ви да се изчистите от храчки и други дразнители. Въпреки това, продължителната кашлица може да бъде симптоматична за редица положения, като алергия, вирусна зараза или бактериална зараза.

Вижте във видеото от канала " " на няколко домашни средства, които ще ви бъдат от помощ, в случай че ви изтезава неприятна кашлица.

Пчелен мед

Медът постоянно е бил скъпо лекарство за възпалено гърло. Можете да си приготвите собствен личен лек вкъщи, като смесите до 2 чаени лъжички мед с билков чай или топла вода и лимон.

Медът успокоява, до момента в който лимоновият сок може да помогне при раздразнението на гърлото. Можете също по този начин просто да хапвате лъжица мед или да го намажете на филия самун, като лека закуска.

Мента

Ментовите листа са добре известни със своите лечебни свойства. Ментолът в ментата успокоява гърлото и работи като деконгестант, оказва помощ за разграждането на слузта.

Можете да си приготвите чай от мента или да вдишвате изпаренията на ментови листа във вода на парна баня. Покрийте забрадка над главата си и поемете надълбоко въздух непосредствено над водата.



Мащерка

Мащерката се употребява от време на време при респираторни болести.

Листата на мащерката съдържат съединения, наречени флавоноиди, които отпускат мускулите на гърлото, участващи в кашлицата, и понижават възпалението.

Можете да приготвите чай от мащерка вкъщи, като употребявате 2 чаени лъжички натрошени листа от мащерка в 1 чаша вряща вода. Покрийте чашата, накиснете за 10 минути и прецедете.

Гаргара от сол и вода

Въпреки че лекарството наподобява относително просто, гаргарата със сол и вода може да помогне за усмиряване на “дращещо “ гърло, което ви кара да кашляте. Смесването на 1/4 до 1/2 чаена лъжичка сол с топла вода може да помогне за облекчение на дразненето.

Имайте поради, че децата под 6 години не са изключително положителни в гаргарата. Най-добре е да опитате други средства за тази възраст.



Бромелаин

Обикновено не мислите за ананаса като средство за кашлица, само че това може да се дължи на обстоятелството, че в никакъв случай не сте чували за бромелаин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР