class=first-letter-big>Е вропейската комисия защити Жозеп Борел заради мисията му до

...
class=first-letter-big>Е вропейската комисия защити Жозеп Борел заради мисията му до
Коментари Харесай

Евродепутат поиска оставката на Борел, ЕК защити мисията му в Москва

class= " first-letter-big " > Е вропейската комисия отбрани Жозеп Борел поради задачата му до Москва, където по думите му той научил от обществените медии за експулсирането от Русия на трима европейски дипломати, до момента в който разговарял с съветския външен министър Сергей Лавров в петък, съобщи Ройтерс. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че експулсирането е станало ден преди визитата на Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

В блог, оповестен късно нощес, Борел съобщи, че молбите му към Русия да спре експулсирането, са били пренебрегнати. По думите му конференцията е била "агресивно режисирана ", а визитата - "изключително комплицирано ".

"Русия прогресивно се отдалечава от Европа и гледа на демократичните полезности като на екзистенциална опасност. От страните членки зависи да решат какви да са идващите стъпки, и да, те може да включват наказания ", написа Борел.

Бившият командващ въоръжените сили на Естония ген. Рихо Террас, в този момент евродепутат, започва акция за оставка на Борел .

Но Европейската комисия съобщи, че не съжалява, че Борел е подхванал първата си аудиенция в Москва като координатор на външната политика на Европейски Съюз, тъй като Русия е поела курс на борба, която Борел се е опитал да осуети.

"Пътуването беше належащо. Човек не трябва да се отхвърля от едно посещаване, тъй като наподобява мъчно ", сподели в Брюксел представителят на Европейска комисия Ерик Мамер. По думите му "едно пътешестване не се прави оценка като триумф или неуспех от това какво се случва в даден миг ". Правителството на Белгия също изрази поддръжка в декларация за задачата на Борел.

Утре Борел ще приказва пред Европейския парламент, който прикани за наказания, с цел да бъде спряно завършването на газопровода "Северен поток-2 ". Някои европейски страни в този момент ускоряват акцията за нови западни наказания против Москва, обявиха дипломати.

Полша провежда през днешния ден двучасова видеоконференция със страни от Европейски Съюз, в която се включиха и дипломати от Англия, Съединени американски щати, Канада и Украйна, както и двама съидейници на Алексей Навални - Владимир Ашурков и Леонид Волков, с цел да обсъдят политиката по отношение на Москва, в това число наказания.

Външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят тематиката за Русия на 22 февруари.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР