class=first-letter-big>Д ните, в които отивахме спокойно до летището, показвахме паспорта

...
class=first-letter-big>Д ните, в които отивахме спокойно до летището, показвахме паспорта
Коментари Харесай

Най-влиятелните паспорти в света за 2021 г.

class= " first-letter-big " > Д ните, в които отивахме умерено до летището, показвахме паспорта си и се качвахме на аероплан, в която си желаяме посока, сега наподобяват като отдалечен спомен. Пандемията от COVID-19 промени метода, по който пътуваме, може би за десетилетия напред.

Страните по целия свят подхващат нови и нови изолационни ограничения (т. нар. локдаун) в опит да спрат болестта, само че даже и когато всичко това отмине, доста е евентуално да се изисква наложителна имунизация против вируса преди пътешестване със аероплан.

Паспортният показател Хенли, който от време на време мери най-удобните паспорти за пътешестване в света, преди малко разгласява своя финален отчет и разбор на това, което може да следва, написа Си Ен Ен ().

Далечният изток и Австралия преобладават

Гражданите на Япония не престават да имат най-влиятелните документи за пътешестване в света. Индексът не взема поради краткотрайните ограничавания, тъй че Страната на изгряващото слънце е още веднъж на върха в класацията, предлагайки безвизов достъп или достъп при идване до 191 страни в света.

На второ място е Сингапур с резултат от 190 страни, а Южна Корея и Германия разделят третото място със 189 страни.

Малко по-надолу в топ 10 – Нова Зеландия заема седмата позиция с безвизов достъп до 185 страни, до момента в който Автралия е на осмо място – 184 страни.

Обикновено Съединени американски щати, Обединеното кралство и страните от Европейски Съюз преобладаваха в топ 10 на тази ранглиста,

само че специалистите допускат, че позицията на този азиатски район ще продължи да бъде толкоз мощна, защото в него се намират някои от първите страни, които стартират процеса на възобновяване от пандемията.

Понастоящем броят на случаите на ковид нараства внезапно както в Съединени американски щати, по този начин и във Англия, като Обединеното кралство е центърът на бързо разпространяващия се нов вид на вируса.

България заема 18-о място ,

като с неин паспорт може да се влезе без проблеми в общо 171 страни. Същият индикатор има и Хърватия, а тъкмо пред двете страни Румъния, чиито жители посещават по облекчена процедура в 172 страни по света.

Най-добрите паспорти за владеене през 2021 година са:

1. Япония (191 държави)
2. Сингапур (190)
3. Южна Корея, Германия (189)
4. Италия, Финландия, Испания, Люксембург (188)
5. Дания, Австрия (187)
6. Швеция, Франция, Португалия, Холандия, Ирландия (186)
7. Швейцария, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Норвегия, Белгия, Нова Зеландия (185)
8. Гърция, Малта, Чехия, Австралия (184)
9. Канада (183)
10. Унгария (181)

Най-лошите паспорти за владеене през 2021 година са на страни по света, които имат безвизов достъп или достъп при идване до по-малко от 40 страни. Те включват:

103. Северна Корея (39 държави)
104. Либия, Непал (38)
105. Палестински територии (37)
106. Сомалия, Йемен (33)
107. Пакистан (32)
108. Сирия (29)
109. Ирак (28)
110. Афганистан (26)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР