class=first-letter-big>Б ебе на четири месеца с диагноза хиперинсулинова хипогликемия, има

...
class=first-letter-big>Б ебе на четири месеца с диагноза хиперинсулинова хипогликемия, има
Коментари Харесай

Изоставено четиримесечно бебе се нуждае от помощ

class= " first-letter-big " > Б ебе на четири месеца с диагноза хиперинсулинова хипогликемия, има потребност от сензорен уред, който да следи кръвната й захар.

Бебето Мария, както я назовават репортерите на, с цел да не разкриват самоличността й, е под грижите на лекари от две столични лечебни заведения. Според обява в обществената мрежа Мария е изоставена от родителите си и се популяризира апел към хората да оказват помощ.

"Детето е в устойчиво положение, само че има вродено заболяване. То предизвиква висока секреция на инсулин, което изразходва кръвната захар и води до чести рецесии, които са риск за развиването на детето. То е под непрестанен надзор и особено хранене ", изяснява началникът на поделение "Педиатрия " в Национална кардиологична болница доктор Велимир Симо пред

Той прибавя, че за жалост лекарите не могат да намерят майката, с цел да обучат по какъв начин да се грижи за него.

"Сензорът се поставя на ръчичката и вместо захарта да се мери непрекъснато и детето да се травмира, той изпраща информацията към нас”, добавя експертът. Нов датчик е необходим на всеки 14 дни.

"Детето в никакъв случай не е живяло у дома. То е било непрекъснато по лечебни заведения. Родителите са декларирали, че са трайно безработни и не могат да се грижат за него. По последна информация те се намират в Италия. Майката е изявила предпочитание да се грижи за него, когато здравословното му положение разрешава да бъде изписано от болничното заведение ", изясни шефът на Регионалната дирекция "Социално подкрепяне " – София Мая Григорова.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР