Citroën Ami, миниатюрният двуместен електромобил, който за пръв път беше

...
Citroën Ami, миниатюрният двуместен електромобил, който за пръв път беше
Коментари Харесай

Ситроен пуска кола за 14-годишни

Citroën Ami, дребният двуместен електрически автомобил, който за пръв път беше оголен като идея предходната година, ще бъде пуснат тази пролет, заяви The Verge. Ami е извънредно дребен автомобил, с дължина едвам 2,41 метра и механически е систематизиран като „ лек четириколесник “, сходен на Renault Twizy, което значи, че може да бъде ръководен от младежи на 14-годишна възраст в Франция и 16-годишни в останалата част на Европа.

Освен това не изисква шофьорска брошура за шофирането му. Citroën предлага директни продажби на колата, само че също по този начин се надява ги пуска чартърен сходно на електрическите скутери и други други възможности за микро подвижност.

Колите ще могат да се наемат както месечно, по този начин и ежеминутно. Ще можете да наемете Ami за 19,99 евро на месец след в началото заплащане от 2 644 евро (около 2 919 долара). Или, в случай че желаете да наемете колите за къси интервали, като електрическите скутери, от Citroën обясниха, че те ще бъдат налични за към 0,26 евро на минута посредством сътрудници като Free2Move, дружно с месечен абонамент от 9,90 евро. Ако желаете да го притежавате, той може да бъде ваш за 6 000 евро (около 6 600 долара). Може да бъде закупен онлайн и доставен непосредствено до дома ви, споделят от Citroën.

Интересна е и структурата и дизайна на Ami. Citroën акцентира своята елементарност, като употребява симетрични порти, брони и даже панели под каросерията, като броят на неповторимите съставни елементи е най-малък. Освен това има необикновено минималистичен интериор, което значи, че би трябвало да употребявате личния си телефон и Bluetooth високоговорител, в случай че желаете главен тип функционалност като слушане на музика.

Междувременно приложението ще може да ви даде детайлности за автомобила, като да вземем за пример настоящото му положение, предизвестия за пробег и поддръжка. Приложението може да се употребява и за намиране на точки за зареждане наоколо.

Както бихте очаквали от автомобил, който може да се ръководи от 14-годишни, Citroën Ami не е изключително мощно транспортно средство. Има оптималната скорост от едвам 45 км/ ч, същата като на най-бързите електронни колела в Европа, а Citroën споделя, че ще получите пробег до 70 км. с едно зареждане. Този обсег може да не е изключително надалеч, само че дребната батерия значи, че можете да го зареждате от общоприет 220-волтов европейски контакт за стена единствено за три часа.

Предварителните поръчки за Ami ще бъдат отворени на 30 март във Франция, последвани от Испания, Италия, Белгия, Португалия и по-късно Германия. Citroën чака първите френски доставки да стартират през юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР