Citigroup уволни служител за публикуване на антисемитски коментар в социалните

...
Citigroup уволни служител за публикуване на антисемитски коментар в социалните
Коментари Харесай

Citigroup уволни служител за антисемитски пост в социалните медии

Citigroup уволни чиновник за издание на антисемитски коментар в обществените медии.

Банката по-рано в четвъртък сподели, че изследва въпроса, откакто служащ обявата беше екранна фотография и оповестена на уеб страницата на обществените медии X от групата Stop Antisemitism.

„ Прекратихме работата на лицето, което разгласява отвратителния антисемитски коментар в обществените медии. Ние осъждаме антисемитизма и всякаква тирада на омразата и не толерираме в нашата банка “, съобщи представител на Citi в имейл. < /p> позвъняване предходната седмица, казвайки, че „ ние сме значима банка в страната “ и че доста от нейните чиновници са били призовани за военна работа.

Хиляди израелци и палестинци са починали след офанзивата на 7 октомври на Израел от Хамас. След нападението напрежението в Съединени американски щати се разпали, в това число хипотетични закононарушения, осъществени както против еврейската, по този начин и против мюсюлманската общественост.

Лигата срещу клеветата преброи 3697 случая, включващи антисемитски тормоз, вандализъм и нахлуване в Съединени американски щати предходната година, най-високият брой, откогато ADL стартира да наблюдава през 1979 г. 

Национално изследване, оповестено в четвъртък от ADL и Чикагския университет, откри, че към 10 милиона възрастни американци имат както високи равнища на антисемитизъм, по този начин и поддръжка за политическо принуждение. „ Това население също е по-високо от общия брой на евреите в Съединените щати “, сподели ADL.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР