Citigroup повиши заплатата на главния изпълнителен директор Джейн Фрейзър с

...
Citigroup повиши заплатата на главния изпълнителен директор Джейн Фрейзър с
Коментари Харесай

Citi повишава заплатата на главния изпълнителен директор Джейн Фрейзър до 26 милиона долара, цитирайки рационализиране на стратегията

Citigroup увеличи заплатата на основния изпълнителен шеф Джейн Фрейзър с 6 % през 2023 година до 26 милиона $, макар спада на облагата на банката с съвсем 40 % на фона на огромна метаморфоза.

Банката съобщи в регулаторна документи във вторник, че нейното заплащане, състоящо се от 1,5 милиона $ съществена заплата и бонус от 24,5 милиона $, се основава на рационализирането на тактиката на Citi от Фрейзър и оповестяването на „ най-последователния набор от промени в нейния учредителен и управнически модел след финансовата рецесия от 2008 година ”

Промените, които Фрейзър очерта предходната година, водят до редуциране на минимум 20 000 работни места в Citi, третата по величина банка в Съединени американски щати по активи.

Фрейзър, деец от консултантската компания McKinsey и капиталовата банка Goldman Sachs, пое ръководството при започване на 2021 година с мандат да поправя Citi, откакто банката се представяше по-слабо от своите сътрудници години наред. Като част от ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР