Citibank спечели дело в съд по трудовите правоотношения, заведено от

...
Citibank спечели дело в съд по трудовите правоотношения, заведено от
Коментари Харесай

Съдията отсъжда в полза на Citibank по делото срещу уволнен от нея анализатор, защото е поискал храната на партньора си за разходи и е излъгал за това

Citibank завоюва дело в съд по трудовите правни отношения, заведено от уволнен от нея анализатор за искане на разноски за храна, която той показа с колегата си, и по-късно излъга за това.

Саболч Фекете, старши анализатор, съди банката за незаслужено уволняване, откакто показа разноски за два сандвича, две кафета, напитка и две тестени ястия, които той твърди, че е изял самичък по време на работно пътешестване до Амстердам през юли 2022 година

Citibank, която е част от Citigroup (C), уволни Фекете за жестоко нарушаване предходната година, откакто, както той призна по-късно, той споделял храната с колегата си, който пътувал с него, само че не бил чиновник на банката.

Според решението от предишния месец на арбитражен съд по трудовите правни отношения на Обединеното кралство, което беше оповестено в петък и за първи път обявено от Financial Times в понеделник, „ ищецът е бил нает на доверена позиция в световна финансова институция “.

Съдията сподели в решението, че решението на Citi да уволни Фекете е рационален отговор от рационален шеф.

„ Уверен съм, че даже разходът да е бил подаден заради неразбирателство, ищецът е бил задължен да признае и да поправя позицията при първа опция. Приемам, че ответникът изисква ангажимент за почтеност от своите чиновници “, сподели съдията по трудовите правни отношения Илинг в решението.

Citi сподели пред CNN в изказване, че е „ удовлетворена от решението “ на трибунала.

Според дубликат от сменен имейл, включен в решението на трибунала по трудовите правни отношения, откакто Фекете е подал иск за разходи, неговият управител го е попитал дали е купил цялата храна за себе си.

Фекете отговори: „ В този ден пропуснах закуската и изпих единствено едно кафе заран. За обяд хапнах един сандвич с пиво и едно кафе в ресторанта, взех още едно кафе с мен в офиса и хапнах втория сандвич следобед… който ми послужи и за вечеря. “

„ Всичките ми разноски са в границите на 100 евро дневно. Бихте ли могли да очертаете какво е вашето безпокойствие, защото не мисля, че би трябвало да извинявам питателните си привички дотам “, сподели Фекете.

По време на вътрешно следствие Фекете сподели, че когато в началото е отричал да споделя храната с колегата си, той е изпитвал персонални усложнения, в това число тъга за скорошната гибел на баба си, и е приемал мощни медикаменти. По това време той също имаше терзания в работата и изпитваше „ липса на поддръжка “ от компанията, съгласно анализатора.

Фекете добави, че през седемте години работа в банката не е имал дисциплинарни проблеми. Той сподели, че не е схванал разходната политика на компанията.

Фекете не отговори незабавно на настояването на CNN за коментар посредством LinkedIn.

Citi сподели пред трибунала, че въпросът не е бил цената на храната, която Фекете е разходила, а че настояването за храна за сътрудник нарушава нейната политика за разноските - която не разрешава разход за храна за съпрузи - и че Фекете не е бил почтен, когато му е била дадена опция. Политиката за разноските на Citi, елементи от която са в детайли разказани в решението, също по този начин гласи, че чиновниците би трябвало да изброят всички присъстващи, чиито ястия дават за възобновяване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР