Cisco Systems обяви, че възнамерява да се раздели с бизнеса

...
Cisco Systems обяви, че възнамерява да се раздели с бизнеса
Коментари Харесай

Cisco продава видео бизнеса си, купува AI компания

Cisco Systems разгласи, че има намерение да се раздели с бизнеса си с видео програмен продукт, като в това време анонсира и придобиването на стартъп от региона на изкуствения разсъдък.
Компанията възнамерява да продаде видео-софтуерния си бизнес на Permira Advisers в договорка, която по данни на Reuters е в границите на един милиард $. Освен това, Cisco анонсира договорка по закупуването на Accompany за $270 милиона в кеш и нематериални финансови активи. Калифорнийската компания е профилирана в създаването на мобилно бизнес приложение за ръководство на бизнес дейностите благодарение на изкуствен интелект. Компанията е учредена и ръководена от Ейми Чанг, някогашен управител в Гугъл. Очаква се при затваряне на договорката Чанг да оглави отдел Collaboration Technology Group в Cisco.

Що се отнася до бизнеса на компанията с видео програмен продукт, Cisco припомня, че той е сполучлив и носи положителни облаги, а измежду клиентите на звеното личат имената на компании от ранга на AT&T Inc.’s DirecTV, Vodafone Group и английския медиен конгломерат Sky. Звеното беше образувано преди шест години, откакто Cisco закупи израелския стартъп NDS за сумата от пет милиарда $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР