Cisco регистрира 22-кратно увеличение от Китай през WebExНа 16 март

...
Cisco регистрира 22-кратно увеличение от Китай през WebExНа 16 март
Коментари Харесай

Трафикът от видеоконференции рязко се покачи

Cisco записва 22-кратно нарастване от Китай през WebEx

На 16 март са записани 3,2 милиона сесии през конферентната система WebEx
(снимка: Cisco / WebEx)

Избухването на пандемията от ковид подтикна доста компании да трансферират чиновниците си на отдалечена работа. На този декор набъбна мощно търсенето на принадлежности, които обезпечават взаимоотношението на чиновниците през интернет.

През първите 11 работни дни на март 2020 година потребителите на системата Cisco WebEx са прекарали 5,5 милиарда минути във видеоконференции. Само на 16 март по света са записани 3,2 милиона сесии със системата, разкрива изпълнителният шеф на Cisco Чък Робинс в изявление за CNBC.

„ През последните 11 дни размерите [на трафика] безусловно се удвоиха. От експлоадирането на ковид регистрирахме 22-кратно нарастване на трафика от Китай. Той се утрои в Южна Корея, Япония и други райони. Вече се превърнахме в най-голямата платформа в света ”, споделя Робинс, говорейки за известността на WebEx.
още по тематиката
Системата WebEx включва облачни услуги за осъществяване на онлайн конференции и заседания с аудио, видео и принадлежности за взаимна работа по документи.

Търсенето на такива решения се следи освен в Cisco. Според Microsoft, през февруари 2020 година преходът на потребителите към корпоративния месинджър Teams се е ускорил два пъти спрямо януари, заради пандемията.

За да поддържа своите клиенти, Microsoft предлага гратис премиум версия на месинджъра Teams в продължение на шест месеца. Офертата е налична за консуматори по целия свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР