Cinelibri и Huawei обявиха финалистите в първия кръг на Huawei

...
Cinelibri и Huawei обявиха финалистите в първия кръг на Huawei
Коментари Харесай

11 млади български филм-мейкъри ще заснемат свои късометражни филми с Huawei P30 Pro

Cinelibri и Huawei оповестиха финалистите в първия кръг на Huawei Smartphone Film Festival, в който участниците трябваше да показват своите хрумвания за късометражни филми под формата на трийтмънт.

В този кръг взеха присъединяване над 50 души с доста разнородни хрумвания и портфолио от осъществени планове. Разглеждането на трийтмънтите и плановете на участниците беше същинско наслаждение за журито в състав Жаклин Вагенщайн, Крис Захариев, Стаси Айви, Крум Родригес и Лонгруи Циу, а избирането на финалистите – голямо предизвикателство. В последна сметка журито позволи 11 вместо предвариелно оповестените 10 финалисти, и окуражава всички участници да продължат развиването си в региона на кино изкуството.

Популярната киножурналистка Стаси Айви и член на журито показа: „ За мен беше доста забавно да прочета всички трийтмънти на участниците в състезанието, защото жанрово бяха доста разнообразни. Има за всеки по нещо и беше доста мъчно да изберем единствено 10, само че в доста от изборите си се покривахме с останалите членове на журито. Харесват ми истории с въображение, само че в това време с ясна конструкция и прекрасен край, обичам да има изненади и послания. Винаги е значимо добре да си представяш какво тъкмо искаш да кажеш и по какъв начин би изглеждало то на екран, тъй че нямам самообладание да видя какво ще създадат нашите финалисти.”

Сред главните тематики, които под една или друга форма участваха в плановете, бяха човешките страсти и взаимоотношения в сегашния свят. Дали човешките полезности са се трансформирали и в каква посока, по друг метод ли усещаме и показваме любовта към околните си, смешни или тъжни са недоразуменията, в които прекомерно динамичният ни свят може да ни забърка, харесва ли ни този свят, търсим ли негова опция в друго време и действителност? Темите, които вълнуват младите български актьори, сами по себе си са извънредно забавни, а с още по-голям интерес чакаме тяхната приключена интерпретация под формата на късометражен филм, сниман с Huawei P30 Pro.

На специфичен уъркшоп в Casa Libri, на който всички финалисти се срещнаха персонално с всички членове на журито, Крис Захариев показа своя опит с видео опциите на топ смарт телефона, както и скъпи препоръки за снимането в разнообразни условия, при разнообразни настройки и в разнообразни формати. Останалите членове на журито посъветваха всички да запзаят историята си елементарна и фокусирана, с цел да провокират оптимално влияние върху фена. В идващия месец финалистите ще получат техническа и менторска поддръжка от Cinelibri и членовете на журито, а излъчените от него три най-хубави кино лентата ще бъдат показани за първи път пред аудитория на специфична отворена прожекция в Дома на киното през юли.

Пълен лист с финалистите, които ще вземат присъединяване във финалната фаза на Huawei Smartphone Film Festival:

Александър Геков

Димитър Мишев

Хара Нурин

Лидия Юлианова

Мартин Лазаров

Петя Башева

Петя Манчорова

Стефан Войводов

Тео Чепилов

Виктор Чулев

Мелиса Герганова



Детайли за самодейността, както и последващи изявления по тематиката по какъв начин се прави един филм, можете да следена на уеб страницата на медийния сътрудник АртАкция и във Фейсбук събитието Huawei Smartphone Film Festival.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР