Cinch Championships, четвъртфиналМатео Беретини – Томи Пол 6-4, 6-2Матео Беретини

...
Cinch Championships, четвъртфиналМатео Беретини – Томи Пол 6-4, 6-2Матео Беретини
Коментари Харесай

Беретини продължи защитата на титлата с убедителна победа


Cinch Championships, четвъртфинал

Матео Беретини – Томи Пол 6-4, 6-2

Матео Беретини направи нова крачка към втори следващ трофей на шампионата в Куинс. Италианецът доближи до полуфиналите на конкуренцията откакто записа двусетов триумф над международния №35 Томи Пол. Беретини изостана с пробив в самото начало, само че все пак съумя да обърне развоя на мача и да удължи победната си серия в Лондон.

Следващият му конкурент ще бъде Ботик ван де Зандсхулп, който по-рано през днешния ден надви над Алехандро Давидович Фокина (6-2, 6-4).

И двамата съперници записаха по три аса, само че Беретини направи по-малко двойни неточности (2-4), като в това време завоюва впечатляващите 82% от точките си на първи сервис (23/28). Световният №10 осъществя четири от деветте си точки за пробив (44%), до момента в който Пол оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

При първата отмора в дуела купата на Беретини бе в сериозна заплаха, защото Пол стартира дуела по превъзходен метод и осъществя ранен пробив, повеждайки с 3-0. Американецът резервира тази разлика до 4-1 и изглеждаше, че е въпрос на време да завоюва откриващия сет.

Впоследствие обаче Беретини увеличи доста качеството на началния си удар, като също така все по-често изненадваше съперника си с добре разчетени излизания на мрежата. Италианецът загуби единствено още четири точки на собствен сервис до края на сета, а прецизните му офанзиви по правата му помогнаха да запише два поселдователни пробива, осъществявайки цялостен поврат за 6-4.

Пол поведе при започване на втория сет, спасявайки два брейкпойнта в откриващия гейм, само че Беретини бързо си върна самодейността и направи резултата 3-1 в своя изгода. Световният №35 съумя да понижи изоставането си, само че това бе последният положителен миг за него в този дуел. Бекхендът на Беретини стартира да основава доста съществени проблеми на неговия конкурент и той не съумя да откри отговор за този вид игра, като по този метод първата ракета на Италия победи с 6-4, 6-2 след 73 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР