ЧВК Вагнер е най-опитното и боеспособно подразделение в Русия, постигнало

...
ЧВК Вагнер е най-опитното и боеспособно подразделение в Русия, постигнало
Коментари Харесай

Първи коментар на Пригожин след метежа, иска да изправи пред съда виновниците за неуспеха във войната

ЧВК " Вагнер " е най-опитното и боеспособно поделение в Русия, постигнало положителни резултати в Украйна. В резултат на интриги и недомислени решения ЧВК трябваше да спре да съществува от 1 юли. Голяма част от бойците отхвърлиха да подпишат контракт с Министерството на защитата, като схванаха, че ще отидат на месо. Тези, които желаеха да преминат в Министерството на защитата, го направиха, само че това са 1-2%. Щяхме да тръгнем на 30 юни и да предадем оборудването покрай щаба на NWO. Не сме показали никаква експанзия, само че против нас беше осъществен ракетен удар, към 30 бойци бяха убити. Това послужи като спусък - взехме решение да напреднем незабавно. Казах, че няма да демонстрираме експанзия, само че в случай че ни ударят, ще отговорим.

 

По време на целия поход изминахме 780 километра. Съжаляваме, че ударихме военновъздушните сили, само че това е тъй като те пускаха бомби. Блокирахме и неутрализирахме всички военни уреди, които бяха на пътя. Нито един боец не почина на земята. Имаме няколко ранени и двама починали бойци от Министерството на защитата, които се причислиха към нас. Целта на акцията е да се предотврати унищожаването на ЧВК Вагнер и да се изправят пред правораздаването тези, които направиха толкоз доста неточности в хода на SVO.

 

Всички бойци, които ни видяха, ни поддържаха. Спряхме, когато първият отряд разпростра артилерията си, направи разузнаване - и стана ясно, че ще се пролее доста кръв. Мислехме, че демонстрацията е задоволителна. В този миг Лукашенко протегна ръка и предложи да се намерят решения за по-нататъшната работа на ЧВК в законовата пълномощия. Колоните се върнаха и потеглиха към лагерите.

 

Походът ни разкри съществени проблеми със сигурността в цялата страна – блокирахме всички летища и военни елементи. За 24 часа изминахме дистанцията, което подхожда на дистанцията от стартовата площадка на съветските войски на 24 февруари 2022 година до Киев и от същата точка до Ужгород. Ако при започване на НСО дилемите се изпълняваха от същите хора като наемниците от ЧВК Вагнер, може би „ специфичната интервенция “ щеше да продължи един ден.

 

Започнахме похода си поради несправедливостта. По пътя не убихме нито един боец на земята. През деня не стигнаха единствено на 200 километра до Москва, навлязоха и овладяха град Ростов. Цивилните се зарадваха да ни видят. Показахме майсторски клас по какъв начин може да наподобява 24 февруари 2022 година Не сме имали за цел да свалим съществуващия режим и законно определеното държавно управление. Обърнахме се, с цел да не пролеем кръв.

 

Това е подобен преразказ на коментар на Евгений Пригожин, който беше публикуван от пресслужбата на предприемача на 26 юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР