Чувството за самосъхранение би трябвало да е заложено във всички

...
Чувството за самосъхранение би трябвало да е заложено във всички
Коментари Харесай

„На всеки може да се случи“ в „Темата на NOVA“

Чувството за самозапазване би трябвало да е заложено във всички ни и евентуално е по този начин, когато става въпрос за очевидните рискове. Стресът не се възприема като част от тях и постоянно остава на назад във времето – неусетен и мощно подценяван. А хората всекидневно тестват физиката и душeвността си до лимита, тъй като отрицателните последици от тихия зложелател не стават ясни незабавно.

Тази седмица в „ Темата на NOVA ” създателят Марина Стоименова и операторът Благой Момчилов описват историите на няколко индивида с разнообразни болести, обединени от всекидневие на неминуем стрес. Каква роля изиграва той в действителността на героите и по какъв начин съумяват да водят естествен живот, макар протичащото им се?

Над 350 хиляди индивида в България са с редки заболявания, автоимунните са над 80, а броят на хората, които ги имат, е неизяснен. Сигурно е само, че и двата листата порастват с всеки минал ден. Психичните положения, най-често паник офанзивите, също поразяват от ден на ден здрави организми. Оказва се, че заболяването от дълго време не е положение единствено на възрастните хора и през последните десетилетия младежите все по-често страдат от разнообразни болести.

До каква степен тези притеснителни обстоятелства се дължат на осъществявания напрегнато и тревога живот в днешно време? Колко е значимо стресът да не бъде трансфорат в хронично събитие?

Отговорите в „ На всеки може да се случи “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 17 май, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР