Чувството за хумор винаги се е смятало за положително качество,

...
Чувството за хумор винаги се е смятало за положително качество,
Коментари Харесай

Хумор в мотивационно писмо? И още как!

Чувството за комизъм постоянно се е считало за позитивно качество, само че някак е много подценявано, когато става въпрос за бизнес връзка. Може би сме привикнали, че в този вид другарство всичко е строго и публично, а шегите са неуместни. Оказва се, че не е напълно по този начин. Проявата на духовитост и комизъм в мотивационното ви писмо безспорно е риск, само че пък в огромен % от случаите е добре одобрявано от мениджърите в компанията. Преди обаче да решите да се откроите с някоя шегичка, задайте си тези 5 въпроса, с цел да сте сигурни, че ще бъдете разбрани вярно.

Наистина ли е изобретателно?

Бъдете сигурни, че е по този начин. Хуморът е мъчно да се приложи във всяка обстановка, само че още по-трудно е, когато „ аудиторията” ви е претрупана от еднообразни кандидатури за работа. Всъщност, ново изследване е открило, че на някои мениджъри са им нужни единствено шест секунди, с цел да прегледат дадена кандидатура. Така че вашите думи би трябвало да се откроят бързо сред редовете, да привлекат внимание, без да отчуждят.

Заслужава ли си рискът?

Интервютата за работа са съществено нещо и не трябва да бъдат подценявани. Попитайте себе си в огледалото дали се възприемате като сериозен човек, на който може да се има доверие. Възможно е хуморът да покаже на бъдещите ви работодатели, че сте способни да работите доброволно и занимателно. Но имайте поради, че това не е най-подходящият метод за всички длъжности.

Дали шегата е безобидна?

Дори почтените забележки могат да се поясняват неправилно. Ако смятате, че е подходящо да употребявате възприятието си за комизъм, бъдете внимателни и не изхождайте оттова, че всеки има такова. Важно е да не пресечете работните граници и да не накърните нечие достолепие, било то на компанията или персонално на интервюиращия.

Ще ви даде ли преимущество?

Проучете компанията, в която кандидатствате, с цел да определите дали това е разчупена, занимателна среда, която би могла да оцени причудливите ви хрумвания. Правилната смешка може да ви накара да изглеждате забавни събеседници в очите на работодателя и по този метод да покажете своята характерност. Но не забравяйте, че на първо място би трябвало да употребявате хумора си, с цел да се откроите от другите претенденти, демонстрирайки качества, а не за 2 минути популярност като комик.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР