Чувството на привързаност след секс не е рядкост, но се

...
Чувството на привързаност след секс не е рядкост, но се
Коментари Харесай

Какво се случва в мозъка ни след секс?

Чувството на обвързаност след секс не е необичайност, само че се подрежда измежду изненадващите чувства за дамите – изключително когато към момента не са развили осъзнати усеща към колегата. Причината се оказват хормоните и по-точно окситоцинът, прочут още като „ любовният хормон “. Той се отделя по време на секс и разнообразни форми на фамилиарност, като е обвързван и с чувството на обвързаност, лоялност и доверие.
Затова е разумно да асоциираме приятните усеща с индивида, с който ги споделяме, и по този начин да желаеме повече от тях… и от него. Това най-вероятно е повода някой да се настани трайно в мислите ни, даже прекараното време с него да е било малко.
Чувството за обвързаност обаче не е резултат само от физическа интензивност. Окситоцинът се отделя по време на разнородни действия, настояват експерти: от това да забележим домашния си любимиец през играта в тим до приемането на масаж.
Д-р Лорън Брим, създател на книгата „ Новите правила на секса “, споделя, че привързаността може да се появи и при други форми на непосредственост: „ Може да се почувстваме влюбени даже и откакто сме говорили с някого единствено един път “.
Брим добавя също, че това чувство зависи от „ интимността на прекарването и вродената химия сред сътрудниците “. Взаимното вглеждане в очите на другия и шерването на персонални истории може да способства за реализиране на същата връзка.
Важно е да се означи, че не всички условия благоприятстват този резултат – поради отрицателното прекарване окситоцин не се отделя в случаи на полов тормоз, нито при постоянен секс сред съпрузи, чийто брак не е благополучен. За страдание, този вид фамилиарност не е кадърен да избави връзката или да накара сътрудниците още веднъж да се влюбят един в различен. Специалистите настояват още, че хората постоянно реагират по отношение на секса по този начин, както им е било внушено. „ Сексът основава чувство за потребност от обвързване с колегата, тъй като обществото е приело това като част от обществения сюжет “, споделя Брим.
Според нея по същия метод стои и въпросът с държанието на половете след секс: „ Ако ни е казано, че мъжете имат потребност от внимание след секс, а дамите са склонни към безразборни контакти, такава ще бъде и действителността “.Ето за какво идващият път, когато изпитаме нещо такова, е добре да не бъркаме активността на хормоните с обич. Препоръчително е да се запитаме дали просто сме харесали прекарването по време на секс, или усещаме по-дълбоко равнище на непосредственост и заради други аргументи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР