Чувството на глад ви пречи да заспите, но не знаете,

...
Чувството на глад ви пречи да заспите, но не знаете,
Коментари Харесай

Най-подходящите храни, които може да похапнете преди лягане

Чувството на апетит ви пречи да заспите, само че не знаете, че не трябва да преяждате през нощта . Как да се храним преди лягане без да вредим на здравето си? Отговорите дава диетологът и докторът по медицински науки, Михаил Гинзбург пред радио Sputnik.

Повечето специалисти по здравословно хранене не предлагат яденето вечер . Най-вече тъй като преди да си легнете стомахът ви още не е имал време да усвои тежката храна, изядена за вечеря. Но да си легнеш гладен също е неприятна концепция, предизвести Гинзбург.

" Не можеш да заблудиш стомаха. Човек не може да заспи гладен . Или по-скоро може, само че е много мъчно и неприятно. Най-лошото е, че измежду нощ можете да се разсъните с нараснало възприятие на апетит. Когато да вземем за пример човек се пробва да не яде след шест вечерта, той постоянно се разсънва извънредно изгладнял и е изцяло допустимо да стартира да преяжда късно . Такова държание не трансформира доста в живота му към по-добро. В единия случай той преяжда вечер, в другия - заран. Няма разлика, с изключение на, че когато човек преяде заран, той изпада в мързел ", счита Михаил Гинзбург.

Ето какви храни поучава диетологът да ядете преди да си легнете, с цел да заспите сити .

„ Не би трябвало единствено да пиете вода през нощта и да мислите, че всичко е наред. Мюсли или зърнени храни без захар са подобаващи за лека закуска преди лягане. Добре е те да се употребяват с ферментирали млечни питиета като кисело мляко, айрян или кефир . Това е доста добър вид за похапване преди лягане ", посъветва Михаил Гинзбург.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР