Чувството, което имаме, че всичко е отминало е малко измамно.

...
Чувството, което имаме, че всичко е отминало е малко измамно.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не всичко е отминало


Чувството, което имаме, че всичко е отминало е малко лъжливо. За Европа нещата вървят към затихване на епидемията. Това съобщи доцент Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

По думите му напъните им са ориентирани към доста добър контрол. Мксимално бързо да се откриват контактните и да се изолират, с цел да се ограничи разпространяването на болестта.

Дали мечтан или не, то това бе един стрес тест. Дори някои лечебни заведения, които нямат интензивни отделения, съумяха доста бързо да се провеждат и да ги създадат. Не можем да твърдим, че имунизацията за БЦЖ е повода да имаме най-ниска заболеваемост. Наистина се надявам това да е по този начин, само че за момента нямаме доказателства, сподели още той.

Изглежда силата на епидемията понижава, само че би трябвало да продължим да бъдем по-предпазливи, защото прекомерно бързото събаряне на ограниченията крие опасности. Трябва да продължим да съблюдаваме отдалеченост, е мнението и на доцент доктор Красимир Минкин, неврохирург в болница “Св. Иван Рилски “. В ефира на БиТиВи той разяснява, че към момента има прекалено много незнайни за тази зараза. Позицията ни би трябвало да е по-умерена. Нито би трябвало да изпадаме в нервност, нито пък би трябвало да съпоставяме COVID-19 с елементарен грип, добави експертът.

По думите му би трябвало да сме внимателни и да сме подготвени за обстановка, друга от нормалната, която да продължи евентуално година.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР