Чувството да се състезаваш пред родна публика на световно първенство

...
Чувството да се състезаваш пред родна публика на световно първенство
Коментари Харесай

Трето Световно по гребане за младежи до 23 г. в Пловдив

„ Чувството да се състезаваш пред родна аудитория на международно състезание е ужасно, само че и огромна отговорност “, споделиха българските национали, които тази година ще показват страната ни на Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 година

По време на формалната конференция преди старта на шампионата те разясниха, че се усещат готови и се надяват да се класират допустимо по-напред.

Освен състезателите от националния тим на България в конференцията присъединяване взеха още и ръководителят на организационния комитет на Световното състезание по гребане Иван Попов, представителят на изпълнителния комитет на World Rowing Патрик Ромбаут, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, ръководителят на Българската Федерация по гребане Свилен Нейков и олимпийският и международен първенец по гребане Светла Оцетова.

За следващ път Пловдив ще одобри бъдещето на международното гребане като тази година в шампионата ще се включат 1214 участници от 49 страни. Българският тим ще бъде показан от три лодки – двойката Иван Янкулов и Цветомир Малинов, двойка скул лека категория Станислав Григоров и Иван Йорданов и на скиф ще гребе Емил Нейков.

„ Пловдив е единственото място, което за трети път ще бъде хазаин на това състезание. Това е доказателство, че международното гребане обича да се връща в Пловдив още веднъж и още веднъж “, съобщи Патрик Ромбаут.

„ Надяваме се Световното състезание тук да послужи като ентусиазъм за подрастващите в България и те да стартират да упражняват нашия хубав спорт “, показа ръководителят на БФ Гребане Свилен Нейков.

Зам.-кметът Георги Титюков разяснява, че Община Пловдив работи по непрекъснатото надграждане и рационализиране на Гребния канал. „ Нашият Гребен канал е един от икономическите мотори на града и ние ще продължим да поддържаме неговото развиване, както и организацията на шампионати “, акцентира той.

Световният първенец по гребане Светла Оцетова също даде висока оценка на Гребния канал и добави, че Пловдив е отлично място за шампионати и за регати от високо равнище.

Официалното разкриване на шампионата е през днешния ден от 18:30 ч. в Летния спектакъл в Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР