Чувствате се изтощени въпреки достатъчния нощен сън или често се

...
Чувствате се изтощени въпреки достатъчния нощен сън или често се
Коментари Харесай

Прекаляването с въглехидрати, вино и време на закрито намаляват енергията ни през деня

Чувствате се изтощени макар достатъчния нощен сън или постоянно се борите да изкарате деня, без да се прозявате цялостен следобяд? Проучване на YouGov откри, че 13 % от нас са изтощени от самото начало, като 33 % от хората споделят, че се усещат изтощени през половината ден.


Липсата на сила може да затрудни фокусирането и продуктивността, а следните ежедневни привички могат несъзнателно да ви оставят без сила.

Консумирате прекалено много въглехидрати

Това, което ядете, оказва огромно въздействие върху енергийните ви равнища и въглехидратите не са доста положителни за вас.

„ Въпреки че жадуваме за сладки храни, когато ни липсва сила, те бързо покачват равнищата на кръвната захар и провокират освобождението на хормона инсулин. Това „ избутва “ глюкозата в мускулните и мастните кафези, което води до отмалялост, която нормално се утежнява няколко часа след хранене, когато се чувствате сънливи след обяд с високо наличие на въглехидрати “, споделя диетологът Сара Бруер.

Пиете прекалено много кафе

Кофеинът може да ви даде бърз прилив на сила, само че прекалено много кофеин може да ви остави изтощени.

„ Кофеинът блокира успокояващия мозъка аденозин, който също взе участие в производството на сила, тъй че остатъкът от кофеин ви кара да се чувствате изтощени по-бързо “, споделя Брюър.

Пиете вино всяка вечер

Изпиването на чаша или две вино всяка вечер с вечерята може да ви помогне да се отпуснете сега, само че може да ви измори на идващия ден.

„ Твърде доста алкохол през нощта въздейства на метода, по който спите. Въпреки че може да заспите по-бързо, има възможност да се разсъните през нощта и по-късно да имате усложнения да заспите още веднъж. Алкохолът също по този начин понижава качеството на съня ви, тъй че няма да се разсъните заран бодри, както нормално “, изяснява експертът.

Прекарвате време с отрицателни хора

„ Песимистичните хора ви повличат надолу, тъй като отрицателният им фокус върху събитията може да добави стрес към живота ви и да ви остави прочувствено изтощени, изтощени и неудовлетворени “, споделя още Брюър.

Според психолозите една отрицателна връзка може да повлияе на вашето богатство и енергийни равнища четири до седем пъти повече от противоположните резултати на позитивната връзка.

Прекарвате прекалено много време на закрито

Ако прекарвате часове на закрито, може да се почувствате летаргични.

„ Дневната светлина има удобен резултат върху вашия биоритъм, циклите сън-бодърстване и функционалността на щитовидната жлеза. Тя потиска секрецията на мелатонин – хормона на съня, тъй че се чувствате по-енергични и будни “, споделя Сара Брюър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР