Чувствате ли тревожност преди и през първите дни на месечния

...
Чувствате ли тревожност преди и през първите дни на месечния
Коментари Харесай

Тревожност преди цикъл - нормално ли е?

Чувствате ли тревога преди и през първите дни на месечния цикъл? Какви са евентуалните аргументи и по какъв начин да си помогнете сами?
Тревожност преди цикъл - вероятни аргументи
Има няколко вероятни аргументи да сте напрегнати или изнервени няколко дни преди месечния цикъл или през първите 1-2 дни откакто настъпи. Ето кои са те:
Естествени хормонални промени
Около в тялото на всяка жена протичат куп хормонални промени. Тялото създава повече хормони. Тялото се приготвя за бременност, само че в случай че яйцеклетка не бъде оплодена, тези равнища спадат.

При всички тези хормонални промени, невротрансмитерите в мозъка и червата се трансформират. Тези невротрансмитери са допамин и серотонин и са свързани с настроението. Затова и е обикновено да сте напрегнати.

 
Очаквате измененията
За множеството дами се свързва с стеснение и даже физическа болежка. Затова и е обикновено в дните към нейното настъпване да сте в нервно очакване. Затова опознайте тялото си, отбелязвайте цикъла си и направете всичко допустимо да си осигурите комфорт, изключително през първите дни.

 

 тревога

 
Предменструална дисфория - тежката форма на Постановление на Министерски съвет
Всяка жена е чувала за предменструален синдрм (ПМС) и обвързваните с него неудобства. Предменструалната дисфория е тежка форма на Постановление на Министерски съвет. Засяга сред 3 и 8% от дамите. Обикновено се демонстрира към 2 седмици преди менструация. Симптомите припомнят пристъпи на тревога и меланхолия - промени в настроението, липса на централизация, проблеми с паметта, внезапни промени в апетита, бодърствуване и даже физическа болежка. Жените, при които се демонстрира предменструалната дисфория, са предразположени към меланхолия, имат паник атаки  или разнообразни уплахи.

 ментрусални болки

 
Как да се справите с тревогата преди цикъл?
Ако пречи на естественото протичане на живота ви, вземете ограничения.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР