Чувствате ли се щастливи? Щастието не е просто състояние на

...
Чувствате ли се щастливи? Щастието не е просто състояние на
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че не сме щастливи

Чувствате ли се щастливи? Щастието не е просто положение на мозъка и положително отношение към живота. Това е обвързвано и с избрани химически процеси в организма и с някои хормони, несъмнено, които ни оказват помощ да се усещаме щастливи. Техният недостиг може да докара до съмнения в настроението и даже до меланхолия.

Или казано в резюме – тялото може да ни подскаже, когато не сме щастливи. Вижте кои са признаците.

Ядете нездравословни храни като чипсове, сладкиши, снаксове и т. н.

Ако тялото ви има потребност от захар и нишесте, то това може да се дължи на ниски равнища на серотонин, защото когато хапваме нещо „ неразрешено “, тялото ни синтезира хормона на щастието. Настроението ни се усъвършенства и се усещаме по-добре. Но за жалост техният позитивен резултат е временен. Не единствено се повишават равнищата на кръвната захар и инсулина, само че равнищата на серотонин в допълнение спадат. Ето за какво имаме потребност още веднъж и още веднъж да ядем от тези нездравословни храни, с цел да се почувстваме „ добре “.

Повишаване на тежестта

Дефицитът на невротрансмитера допамин, който се синтезира от няколко области на мозъка, едната от които е хипоталамусът – контролираща възприятията за апетит, жадност, отмалялост и други, може да е една от аргументите за наддаване на тегло. Причината за това е, че ние се опитваме да ги компенсираме посредством храната и затова можем да развием пристрастяване към нея.

Болка в гърдите

Около месечния цикъл, дамите усещат напрежение и болежка в гърдите. Това постоянно се дължи на ниски равнища на естроген, който оказва въздействие и върху нашето въодушевление. Но ниските му равнища могат да се случат и без значение от менструацията.

Намалена емпатия

Според експерти, има връзка сред това да сме съчувствени и равнищата на окситоцин, прочут още като хормон на любовта и щастието. Ако в последно време ви е мъчно да съчувствате на другите, нямате предпочитание да помогнете, може би равнищата ви на окситоцин са намалели.

Главоболие

Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения, което може също да се дължи на недостиг на различен значим хормон за положителното ни въодушевление и това е прогестеронът. Болката може да се прояви под формата на мигрена.

Безсъние

Често ли страдате от бодърствуване? Това е още един метод, по който тялото демонстрира, че не сме щастливи. Безсънието е един от признаците на ниски равнища на серотонин. Обикновено хората, които са подложени на всекидневен стрес и водят затънал метод на живот, страдат от този проблем. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР