Чувстваме удовлетвореност от това, че ние задаваме по-различна посока на

...
Чувстваме удовлетвореност от това, че ние задаваме по-различна посока на
Коментари Харесай

Явор Божанков: Ние задаваме по-различна посока на това управление в социалната сфера

Чувстваме задоволеност от това, че ние задаваме по-различна посока на това ръководство в обществената сфера. Това е заслуга на Българска социалистическа партия. Ние усещаме преди всичко смисъл да бъдем в това ръководство. Това сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че още от първия си ден ръководството у трябвало да се оправя с всевъзможни рецесии – КОВИД, енергийна и ценова рецесия, война в Украйна.

Той разяснява и поисканата оставка на държавното управление от ГЕРБ. „ Колкото повече време минава, толкоз повече ГЕРБ върви към разпад. ГЕРБ ги крепи локалната власт и един път когато я изгубят, като политически индивид тази мощ ще бъде незначителна в българската политика. Затова желаят оставка на държавното управление незабавно. Започнаха със бойкот, процедури, опашки, фотоси, предизвикателство на суматоха “, уточни депутатът.

Според него предизвикателство на предварителни избори е безспорна безнаказаност. „ Това, което наподобява като уязвимост на обединението, е нейната мощ “, счита Божанков.

Той даде образец с избора на шеф на Българска народна банка, като акцентира, че за първи път има избор за който не е ясно кой ще бъде определен – нещо, което съгласно него в България 12 години не е било допустимо. В този случай Българска социалистическа партия би могла да бъде посредник сред двете кандидатури, счита той. „ Българска социалистическа партия е гласът на разсъдъка. Виждаме същинско съревнование на експертиза, на хрумвания, на оферти, на визии за развиване. Който и от двамата да завоюва, ще бъде добър шеф на Българска народна банка “, съобщи Божанков.

Позицията на Българска социалистическа партия за даване на военна помощ за Украйна е безапелационна, съобщи Божанков. „ Никой в България очевидно не може да одобри, че в България може да има суверенно решение. НАТО не влиза в този спор, тъй като влизайки в него, значи Трета международна война. Българският парламент е взел решение, че ще оказва филантропична помощ “, съобщи той.

С импортирания от ГЕРБ план на решение в Народно събрание България да изпрати оръжия в Украйна се търси само борба. „ Тази политическа мощ докара българската войска до състояние, в което не е ясно какво може да изпрати. ГЕРБ направиха енергийно подвластна България от една страна “, разяснява още Божанков.

Той опроверга информацията, че земеделският министър Иван Иванов може да бъде заменен и сподели, че тази информация идва от „ жълтите медии, които ГЕРБ финансира “.

Божанков съобщи още, че няма напрежение сред Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ в съдружното ръководство, има разнообразни гледни точки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР