Чувстваме се длъжни да отговорим, защото от Демократична България и

...
Чувстваме се длъжни да отговорим, защото от Демократична България и
Коментари Харесай

И ГЕРБ удря Столетницата: Разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има

Чувстваме се длъжни да отговорим, тъй като от " Демократична България " и " Продължаваме промяната " направиха редица спекулации по тематиката за гласуването с хартиената бюлетина. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание.

" Темата за гласуването на хартия или с машина е тематика, по която сме говорили доста. Припомням, че сега обсъждахме и подкрепихме план на Българска социалистическа партия за предоставяне на опция на българските гласоподаватели да имат избор дали ще гласоподават с хартиена бюлетина или с машина ", уточни Атанасова. Тя посочи, че единственото, което ще се промени, е метода на броене.

Любимите им флашки се заместват от физическо броене на книжен притежател на вота на българските жители, т.е. няма да има операции на вота, тъй като всички секционни изборни комисии имат членове от всички парламентарно показани партии, добави Атанасова.

По думите ѝ машините не могат да създават недействителни бюлетини, само че пък за сметка на това към момента има подозрения във връзка с спекулациите с кода на машините и неговото генериране.

Ако приказваме за народна власт и равни права, бих задала въпроса да не би в Европа, където се гласоподава с хартиена бюлетина, демокрацията да е лишила успеха на някоя

Десислава Атанасова означи, че от групировката са подготвени да отдръпват част от предложенията си за промени в Избория кодекс, като да вземем за пример частта с Обществения съвет, както и за заявките за откриване на изборни секции в чужбина. Тя акцентира, че диалогът с Изборния кодекс няма нищо общо с диалога за държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР