Чувствам се самотна“Преди да започнете да излизате по срещи или

...
Чувствам се самотна“Преди да започнете да излизате по срещи или
Коментари Харесай

5 лоши причини да започнеш нова връзка

„ Чувствам се самотна “

Преди да започнете да излизате по срещи или да търсите нов човек, би трябвало наложително да си зададете въпроса „ Защо го върша? “. Ако отговорът е „ Чувствам се самотна “, е по-добре да преосмислите обстановката. Научете се да се прекарвате време със себе си. Прекрасно е да се чувстваш благополучен със самия себе си. Нямате потребност от някого, който да ви прави щастливи. Запишете се на йога, танци, непознат език или пък станете доброволец към някоя благотворителна организация. Заобиколете се с забавни хора. Тогава изборът ви няма да се основава на боязън или самотност.

„ Искам някой да ме обича “

Друг неприятен отговор на въпроса „ Защо го върша? “ е „ Искам някой да ме обича “. Грешка! Никой в никакъв случай няма да ви обича повече от вас самите. Не става въпрос за нарцисизъм или прекомерно самочувствие. Става въпрос за приемане и обичане на себе си – такива, каквито сте, с всичките ви дефекти, дребни и огромни. Научете се да не се сравнявате с другите и не се опитвайте да пасвате на нечия визия за вас. Идеални сте такива, каквито сте. И в случай че следвате това предписание, ще срещнете точния човек в точния миг – когато сте подготвени за него.

„ Това може би е Той “

Чувствате се добре с някого, да вземем за пример ваш остарял другар. Излизате дружно понякога, плачете на рамото му или той – на вашето. И стартирате да си мислите, че може би това е Той... Но не е. Можете да прекарвате време с някого и да се чувствате добре с него, само че това не значи, че би трябвало непременно да се хвърлите във връзка.

Време е да продължиш

Колко пъти сме чували тези думи? Обикновено тъкмо там стартират всички проблеми, тъй като „ продължаването напред “ се схваща неправилно като „ да се срещаш с някого (за да забравиш за предходната си връзка) “. Клин чеп избива. Дали? Всъщност да продължиш напред, значи да започнеш да правиш нещо, което те кара да се чувстваш благополучен, убеден, пълностоен.

„ И заживели щастливо “

Добре ви е да сте сами, безусловно сте наясно какво (ще) вършиме с живота си. Но... Чувствате се по този начин, като че ли нещо липсва, когато най-хубавата ви другарка се омъжва или пък на героите от обичания ви сериал им се ражда дете. Романтичните филми приключват с „ и заживели щастливо “, а вие даже не ходите по срещи. И в един прекрасен ден внезапно ви се прищява да изпитате всичко това, ето за какво се впускате по отношение на първия срещнат. Не забравяйте, девойки: това е вашият живот, не филм или сериал.

Източник: https://brightside.me
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР