„Чувствам се подкрепен от тези, които ми предложиха поста“, заяви

...
„Чувствам се подкрепен от тези, които ми предложиха поста“, заяви
Коментари Харесай

Министър Димов не търси консенсуса, а баланса между икономиката и околната среда

„ Чувствам се подсилен от тези, които ми предложиха поста “, съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила.

Той разясни, че непрекъснато търси салдото сред стопанската система и опазването на околната среда и подсети, че всички желаят по-високи заплати.

„ Съседните на нам страни развиват туризма и спорта, а ние губим непрестанно като не го вършим “, разяснява министър Димов по отношение на разрешението за създаване на втори въжен превоз в Банско и вероятно и във Витоша. Като за Витоша е нужно също смяна на проекта за ръководство, изясни той и разясни, че за момента никой не е изискал такова нещо.

Във връзка с непрекъснатите митинги на приордозащитниците, Нено Димов изясни, че няколко пъти е водил диалози с тях и разясни, че той не търси консенсус, а баланс.

Министърът удостовери, че водещият му приоритет е чистотата на въздуха и подсети, че 400 000 суши са умряли преждевременна в Европа. “Това е същински сериозният проблем “, изрично съобщи Димов. Другият му приоритет е качеството на водата, с която за момента България може да се похвали.
„ Това са двете неща, които са директно свързани със здравето на хората “, съобщи министърът.

Нено Димов сподели още, че няма проблеми в ръководството: „ Правителството и болшинството е устойчиво и вотът на съмнение преди няколко дни сподели това “.

Относно това дали си носи оставката в джоба, министърът съобщи: „ Аз съм поел избран ангажимент и ще го извършвам, до момента в който вярвам да го върша “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР