Чувствам се добре в среда, в която мога да се

...
Чувствам се добре в среда, в която мога да се
Коментари Харесай

Методи Лалов: Статуквото решава задкулисно, като в ЦУМ. Срещу това ще се боря

Чувствам се добре в среда, в която мога да се боря за правата на жителите и за правдивост в обществото, измежду хора, които са съидейници. Не ми беше по никакъв начин елементарно да направя този избор. 16 години бях арбитър - това е специалност, която съм избрал умишлено и упражнявах с обич и на положително равнище с оглед изискванията, в които работехме в Софийски областен съд (СРС). Но това е единственият метод да вземам участие в политическа смяна, която е нужна, с цел да бъдат направени промените, които партиите на статуквото отхвърлят да създадат. Това сподели в студиото на ФАКТИ някогашният арбитър от СРС Методи Лалов по отношение на напускането му на правосъдната система и кандидатирането му за общински консултант.

" Като арбитър имах опция да показвам недъзите на правосъдната система от вътрешната страна, да предлагам решения за правосъдната промяна, само че единствено толкоз, можех единствено да приказвам. Смятам, че без персонален образец, който да включва и някаква всеотдайност, каквато е и тази да напусна сигурна работа, която обичам, няма да се случат измененията. Мисля, че с експертизата, която имам, с познаването на проблемите от правосъдната система, мога да бъда потребен за бъдещото им разрешаване.

Като благоприятни условия и действителни принадлежности за смяна, съдиите нямат такава. Това е власт, която няма за цел да променя законите, това е властта на правоприлагането. За страдание, последните десетилетия законодателството от ден на ден бива изпразвано от правдивост, законите стават не инструмент на правото, а инструмент на лобистки и подмолни ползи. Срещу това ще се боря, безапелационен съм и ще видите, че в идващите години с хората към мен ще донесем тази смяна ", съобщи Лалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР