Чувствам се добре. Кръвното ми е 120/80, пулсът - 60,

...
Чувствам се добре. Кръвното ми е 120/80, пулсът - 60,
Коментари Харесай

Преживял Холокоста и участвал във Втората световна война хасковлия празнува 100-годишен юбилей

" Чувствам се добре. Кръвното ми е 120/80, пулсът - 60, нямам хронични заболявания ", сподели Ниего. " Няма рецепта за дългоденствие, само че генът и методът на живот са доста значими, виждам да не се нервирам ", отговори юбилярът на въпрос на публицисти.



Той има наследник и щерка, четирима внука и четирима правнука.

" Преминал съм през няколко стадия от живота си. Най-тих и спокоен бе до Втората международна война . Най-тежко бе по време на Втората международна война, когато бе признат Законът за отбрана на нацията, който бе против евреите. Всички неволи одобрявах обаче като краткотрайно събитие. Най-хубавото бе, че по-късно взех присъединяване и в самата война и дадох своя принос да се избави човечеството ", описа Ниего.

Третият стадий на живота му е бил през соца, четвъртият - в този момент през демокрацията, а се надява да има и пети стадий.

На празненство в дома му той бе поздравен от родственици, другари, близки и разнообразни институции
Снимка: БТА

За всекидневието си Ниего показа, че взема решение кръстословици, чете вестници, гледа мачове по малкия екран. Избягва да поддържа връзка с хора, които приказват за заболявания.

Началникът на Военно окръжие - Хасково подполк. Петър Петков
Снимка: БТА

Сред гостите бяха началникът на Военното окръжие подполк. Петър Петков, който връчи плакет и грамота от името на министъра на защитата, представители на армейското отделение 52 740, на Съюза на ветераните от войните, еврейската общественост. За празненството дойде персонално и кметът на общината Станислав Дечев.  

На празненство в дома му той бе поздравен от родственици, другари, близки и разнообразни институции
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР