Чувствали ли сте някога, че се нуждаете от прегръдка? Ти

...
Чувствали ли сте някога, че се нуждаете от прегръдка? Ти
Коментари Харесай

Важната причина, поради който вашето тяло се нуждае от прегръдка всеки ден!

Чувствали ли сте в миналото, че се нуждаете от прегръдка? Ти не си единствен, написа beu.bg. И се оказва, че има много положително пояснение за това възприятие. Всеки път, когато някой ви прегръща, в действителност получавате непредвидени изгоди за здравето!

Изследванията демонстрират изгодите за здравето от прегръдката.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Учените споделят, че прегръщането усилва производството на окситоцин в организма.Окситоцинът е невротрансмитер, който играе роля в прочувствения център на мозъка. Той взе участие в възприятията на благополучие, понижен стрес и тревога. Когато се чувствате зле, прегръдката в действителност може да ви накара да се почувствате по-добре! Според едно скорошно изследване, тя може да ви защищити от заболяване!



Изследване, извършено от университета " Карнеги Мелън ", допуска, че прегръщането и обществената поддръжка могат да допринесат да се разболявате по-рядко, заради стрес. Изследването е извършено на 404 здрави възрастни. Представената обществена поддръжка на всеки участник е оценена благодарение на въпросник. Честотата на междуличностните спорове и прегръдките се прави оценка посредством телефонно изявление. Проучването продължава 14 поредни вечери. След 14 дни участниците са били съзнателно експонирани на елементарен вирус. Изследователите следят участниците в карантина, с цел да проследят техните признаци.

Изследователите откриват, че получената обществена поддръжка понижава риска от зараза, обвързвана с спорове. Най-добрата част? Прегръдките били виновни за една трета от защитното влияние на обществената поддръжка. По-честите обятия и по-голямата обществена поддръжка довели до по-леки признаци на заболяването, без значение от споровете.

Шелдън Коен, професор по логика на психиката от университета Карнеги Мелън, управлява изследването. Той изяснява: " Това допуска, че прегръщането от приближен човек може да работи като дейно средство за предаване на поддръжка и че увеличението на честотата на прегръдките може да бъде дейно средство за понижаване на нездравословните последствия от напрежението. Очевидният предпазен резултат на прегръдките може да се дължи на самия физически контакт или на прегръдката, бидейки поведенчески индикатор за поддръжка и фамилиарност ".

Той прибавя: " Така или другояче, тези, които получават обятия, са по-защитени от зараза. " Всяка прегръдка, която получавате, играе значима роля за понижаване равнището на стрес и опазване на здравето ви!

Сега отидете и прегърнете сътрудника или фамилията си...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР