Чуват се много гласове от представители на бизнеса за възможните

...
Чуват се много гласове от представители на бизнеса за възможните
Коментари Харесай

На живо: Властта обяви мерки за подпомагане на бизнеса заради коронавируса

Чуват се доста гласове от представители на бизнеса за вероятните ограничения на държавното управление за облекчение на следствията от разпространяването на ковид. С представители на работодателите обсъждаме няколко ограничения, които не са панацея, ако приказваме за дълготрайна рецесия.

Това разгласи на брифинг в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва по отношение на вероятните социално-икономически ограничения, които предлага българското държавно управление за първия стадий на рецесията с COVID-19, съобщи кореспондент на Novini.bg

Обединени с една цел: Радев и Борисов поддържат строгите ограничения против COVID-19

С Българската банка за развиване ще предложим ограничения за обезпечаване на ликвидна поддръжка поради изключителното състояние, въведено от държавното управление, като там сме подготвени да помогнем с финансови запаси. Това, което желая да предложа като мярка, която ще е краткосрочна, тъй като тя не може да работи дълго е следната: тези компании, които са наранени и имат желание да редуцират личен състав, дано да не го вършат, а вместо това да аплайват в Агенцията по заетостта. Вместо да ги освобождават, страната е подготвена да поеме за първия месец 60 % от възнаграждението на чиновниците, изясни финансовият министър.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР