Чували сте, че ябълките помагат да поддържате добро здраве, но

Чували сте, че ябълките помагат да поддържате добро здраве, но ...

Банан на ден пази доктора далече.


Чували сте, че ябълките помагат да поддържате добро здраве, но далеч не са единственият плод, който трябва да вкарате в ежедневното си меню. Бананите също носят много ползи на тялото. И не са опасни и за теглото ви, стига да ги консумирате в норма!

1. Бананите влияят положително на психическото здраве

Тропическият плод е богат на триптофан, който се превръща в серотонин. Доказано е, че дефицитът на серотонин в мозъка, води до депресия и постоянна тревожност.

2. Бананите са полезни за мозъка

Те са богат източник на калий и магнезий. Вторият е храна за мозъка и важен компонент той да е във форма, а вие концентрирани.

3. Помагат в процеса на отслабване

Ако искате да отслабнете, можете да заложите на банани да заситите стомаха в ситуациите между храненията. Плодът съдържа 3 г фибри и 100 калории на 100 г, така че е добър избор. Заложете на по-зелените банани, тъй като те имат по-малко фруктоза.

4. Подсилват костите

Бананите повишават абсорбирането на калций и подобряват състоянието на костите.

Колко банана трябва да ядете на ден?

Един банан е напълно достатъчен, за да се извлекат необходимите полезни съставки и фибри. Тъй като не тежи на стомаха е хубаво да го хапвате преди или след тренировка. Популярни начини да вкарате бананите в менюто си:

– Бананите са идеални за шейкове и смутита, но примесени с други съставки трябва да заменят изцяло основно хранене, тъй като стават по-калорични;

– Често те се слагат като плодова съставка в сладкиши, кексове;

– Подсилват закуската, ако ги вкарате в мюслито си;

– Можете да замените брашното в палачинките с банан.

Източник: tialoto.bg