Чували сте, че първото впечатление е изключително важно за бъдещите

...
Чували сте, че първото впечатление е изключително важно за бъдещите
Коментари Харесай

5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат

Чували сте, че първото усещане е извънредно значимо за бъдещите ви връзки с даден човек. Но знаете ли, че това усещане се основава единствено за 7 секунди на подсъзнателно равнище? За да сте сигурни, че отсрещната страна ще ви хареса, приложете тези трикове, предложени от BrightSide.

1. Не забравяйте поздрава.

Разговор, стартират със инцидентна фраза, може да завари индивида неопитен. Затова по-добре първоначално да го поздравите и да се визиите. Не би трябвало и да се страхувате първи да подадете ръка на чужд. Това е най-простият съставен елемент на сполучливото запознанство, който постоянно е подценяван.

2. Гледайте индивида в очите.

Голяма част от общуването протича невербално. Ето за какво посредством един непосредствен и открит взор в очите можете бързо да предразположите отсрещния. Това е повсеместен сигнал за доверие и почтеност. За да не изглеждате прекомерно самоуверени, може понякога да гледате събеседника под равнището на очите.

3. Демонстрирайте убеденост.

Тялото ни споделя доста. Струва си да се възползвате от това, с цел да извършите нужното усещане. Сигналите, демонстриращи неприкритост и създаващи атмосфера на доверие са: свободната поза, изправени (но не напрегнати) плещи, вдигната глава, ръцете некръстосани, отпуснати до тялото.

4. Слушайте деликатно.

Класическата неточност при запознанство е да говорите безпределно за себе си. В същото време хората симпатизират на тези, които демонстрират заинтригуваност. Постарайте се да дадете опция на събеседника си да опише нещо. Може да му зададете въпроси за заниманието му и нещата, които му харесва да прави и интензивно да слушате.

5. Усмихвайте се откровено.

Съпровождайте всяка нова среща с откровена усмивка и запознанството с нови хора ще стане доста по-лесно. Ако излъчвате позитивни усеща и страсти, безспорно ще разсъните благосклонност у индивида насреща.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР